Gabija Siurbytė atskleidė mėgstamiausią aktorių patiekalą filmavimo aikštelėje

Gabija Siurbytė – aktorė, prodiuserė, bet jokiu būdu ne režisierė. „Čia man – kryžius, amen!“ – juokėsi moteris, apsilankiusi eksperimentinėje kulinarinėje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“. Besišnekučiuodama su kolega aktoriumi Giedriumi Savicku ir ragaudama kartu virtą avižinę košę, Gabija pasakojo linksmas istorijas iš filmavimo aikštelių užkulisių.

Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 12:15 PM

Nors Gabija Siurbytė griežtai pabrėžia, kad nėra režisierė, ji patikslina, kad yra režisieriaus žmona. Pašnekovės vyras – kino ir reklamos kūrėjas Ernestas Jankauskas.

„Kai esi aktorė, nėra geresnio pasirinkimo nei ištekėti už režisieriaus“, – juokavo G. Siurbytė.

Moteris teigia, kad nuomonė, jog režisieriai dažnai slepia aktorinį talentą, yra neteisinga. To pavyzdys – Gabijos sutuoktinis.

„Jis mėgsta suvaidinti nedideles roles savo kūriniuose, o po to pats save iškerpa“, – sakė aktorė.

Kad ir kaip norėtų, palikti darbo filmavimo aikštelėje vyrui ir žmonai nepavyksta. G. Siurbytė neneigia, kad kartais darbus parsineša namo.

„Norėčiau pasakyti, kad grįžę namo uždarome duris ir darbai pasimiršta, bet taip nėra. Grįžtame ir toliau diskutuojame, aiškinamės santykius, pykstamės ir diskutuojame“, – pasakojo „Valgoma ar nevalgoma“ viešnia.

Paklausta, kuris patiekalas yra jos mėgstamiausias, moteris nedvejojo.

„Kaimiški blynai, kepti ant krosnies – dideli, su spirgučiais ir sviestu“, – sakė Gabija.

Anot patyrusios prodiuserės, maistas filmavimo aikštelėje – labai svarbus, ypač dirbant ilgomis, varginančiomis pamainomis.

„Jei komandai neduotumėte pavalgyti, kiltų sukilimas. Yra aiškios taisyklės – pietūs negali būti pateikti vėliau nei 6 valandos nuo darbų pradžios“, – sakė viešnia.

Gabijai Siurbytei pačiai teko susidurti su ilgais aktorių pageidavimų sąrašais – kas kam alergiškas, kas ko nevalgo. Tiesa, dažnai šie įnoriai dingsta.

„Jie pamato maistą ir staiga visi viską valgo, niekas nebealergiškas“, – juokėsi moteris.

Iš patirties Gabija atskleidė, kad po dienos filmavimo aikštelėje geriausia vakarienė yra nesudėtingas, sotus, tradicinis lietuviškas patiekalas.

„Jei vyksta ilgi filmavimai, pavyzdžiui, dirbant prie televizijos serialų, lauki, kad vakarienei būtų kugelis. Kugelis yra labai gerai“, – pasakojo G. Siurbytė.

Lietuvoje dirbdama su užsienio kino komandomis ir kūrėjais, Gabija sako supratusi, kad maistas gali būti ir geru indikatoriumi, ar viskas einasi gerai.

„Jei užsieniečiai skundžiasi maistu, reiškia visa kita yra idealiai gerai“, – sakė ji.

Kokį sekmadieninį garsą iš vaikystės prisimena Giedrius Savickas, kokius patiekalus geriausiai moka gaminti Gabija Siurbytė ir kurie netikėti avižinės košės variantai skaniausi aktoriams, žiūrėkite eksperimentinėje kulinarinėje LNK.LT laidoje „Valgoma ar nevalgoma“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.