„Dalinsiuosi savo aistra taip, kaip ją suprantu pati – su tam tikrais patarimais ir burtais, ką daryti, kad lydėtų sėkmė. Žiūrovai pamatys senus mano močiutės receptus, mūsų šeimos mylimiausius, parsivežtus iš mano ar Martyno kelionių, o taip pat – ir tokius, kuriuos įkvėpė filmai“, – intriguoja ji.
Kad maisto gamyba jai teikia didžiulį malonumą, K. Starkienė suprato dar vaikystėje – čia žinomai moteriai visas paslaptis atskleidė mylima močiutė. Pastaroji pagal profesiją buvo balerina, o pagal pomėgius – savamokslė kulinarė.
„Likusi namuose auginti trijų savo vaikų, močiutė ėmė mokytis gaminti. Tad ir mano pirmosios pamokos yra būtent iš jos. Visuomet jai padėdavau – man tai patiko nuo vaikystės. O vėliau, paaugusi, kad visai klasei nereikėtų rašyti kontrolinio, prieš pamokas mokytojoms netgi nešdavau savo pačios keptus pyragus“, – juokiasi ji.
Taip Kotrynos hobis peraugo į mokslus, susietus su restoranais ir maisto gamyba, o didžiausią džiaugsmą gaminti, ji, kaip ir močiutė, atrado tada, kai gimė dukros. Ir nors šiandien Kotryna drąsiai imasi įvairių kulinarinių eksperimentų, daugelis sutiktų, kad būtent gaminant desertus jai nėra lygių.
„Į svečius jau niekuomet nebegaliu ateiti tuščiomis. Nerašyta taisyklė, kad visuomet turiu paruošti saldėsį“, – šypsosi ji.
Taisyklės, norai ir patiekalai, kurie tapo didžiausiu iššūkiu
Kaip ir kiekvienas kulinaras, taip ir Kotryna savo virtuvėje turi taisyklių. Tiesa, pastarosios daugiau susietos su švara. Mat patiekalas, kurio niekuomet negamintų, Kotrynai neegzistuoja. Priešingai – receptai keičia vieni kitus, nes įdomiausia virtuvėje – eksperimentuoti.
„Laikausi tik vienos pagrindinės taisyklės – virtuvėje visuomet turi būti švara ir tvarka. O prie stalo sėsti galima tik nusiplovus rankas – to mane išmokė močiutė, ir to laikosi visa šeima. Gamindama visuomet noriu išbandyti kažką naujo, todėl čia jokių taisyklių netaikau – atkreipiu dėmesį į tai, kas tinka mūsų šeimai“, – sako ji.
Taip pat nuo Kotrynos šeimos mitybos neatsiejamas ir sezoniškumas. O didžiausia jos svajonė – gaminti iš to, kas užauga pačios pasisodintame darže. Tačiau žiūrovai išvys ir egzotiškų receptų – kaip sako Kotryna, be jų būtų tiesiog neįdomu.
„Manau, kad visi savo mityboje turėtume kuo labiau laikytis sezoniškumo – juk geriausia valgyti vietinius, savo šalyje auginamus produktus. Tačiau kartu labai normalu ir žmogiška yra norėti kažko, ko neturime, ar, pavyzdžiui, viduryje žiemos užsimanyti braškių. Nereikia savęs riboti!“ – sako ji.
K. Starkienė įsitikinusi – kaip skaitymą dievinantis žmogus niekuomet negalėtų įvardinti vienos mėgstamiausios knygos, taip ir jos labiausiai mylimi patiekalai nespėja keistis. Tačiau Kotryna žiūrovus skuba nuraminti – jos kelyje taip pat yra pasitaikę klaidų, o ir ne visi patiekalai pavykdavo iš pirmo karto.
„Gaminant tave džiugina pats procesas, o kai kažkas pavyksta – ieškai ir dar geresnio recepto. Vienas iš patiekalų, kuris man nepavykdavo labai ilgą laiką, buvo omletas. Reikėjo daug metų, kol pagaliau jį išmokau iškepti tobulą. Taip pat buvo ir su „Macarons“ sausainiais – paragavusi jų pas seserį Prancūzijoje, panorau juos pasigaminti ir Lietuvoje, kadangi tuo metu jų čia dar nebuvo. Tai buvo tikras iššūkis, tačiau man pavyko įveikti ir jį. Todėl dabar neatsimenu, kada paskutinį kartą juos valgiau“, – šypsosi ji.