Projektą „Aš myliu Lietuvą“ rodanti LNK televizija atsiprašo žiūrovų

2011 m. birželio 23 d. 16:24
lrytas.lt
Kilus diskusijai dėl televizijos projekto „Aš myliu Lietuvą“ epizodo, nufilmuoto Eišiškėse, LNK televizija pareiškia, kad apgailestauja, jog ši realybės šou scena galėjo įžeisti žiūrovų, ypač tautinių mažumų, partnerių jausmus.
Daugiau nuotraukų (1)
Šiam epizodui pasirodžius, televizijos vadovybė iš karto įspėjo projekto „Aš myliu Lietuvą“ prodiuserius dėl jo turinio ir daugiau tokių atvejų per projekto transliavimo laiką nebuvo. Televizija atkreipia dėmesį, kad laidos žanras yra realybės šou, kuris nuolat sukelia diskusijas visuomenėje nuo pat jo atsiradimo pasaulinėje televizijos rinkoje. Jaunimui skirto realybės šou centre – skirtingi žmonės, skirtingai suvokiantys patriotiškumą, konkuruojantys tarpusavyje. Jų poelgiai neturi būti tapatinami su LNK pozicija. Televizija akcentuoja, kad vienas epizodas negali užgožti viso projekto ir jo tikslų. Šiuo realybės šou siekiama atkreipti dėmesį į socialines problemas, sujudinti vietos gyventojų sąmonę, prikelti jų tautiškumo jausmą, o ne juos supriešinti.
Per pastarąjį mėnesį „Aš myliu Lietuvą“ projekto dalyviai ėmėsi ne vieno prasmingo darbo: prieš porą laidų šou dalyviai priminė Lietuvai garsųjį trispalvės iškėlimą Skaudvilės kapinėse Stalino laikais ir susitiko akcijoje dalyvavusiu Aleksu Dabulskiu, vėliau nubaustu 25 metams kalėjimo. Jie lankėsi Viešvilės vaikų globos namuose ir dėkojo namų auklėtojoms už jų pasiaukojamą darbą.
Jurbarke projekto dalyviai lankėsi senelių globos namuose, vežė trūkstamų knygų į Punsko biblioteką.
Artimiausiose „Aš myliu Lietuvą“ serijose laukia ne mažiau reikšmingos akcijos ir darbai: Panevėžio rajone, Miežiškiuose realybės šou dalyviai dalyvaus akcijoje prieš krūties vėžį, kas metus nusinešantį tūkstančius moterų gyvybių, Kauno oro uoste kiekvienam emigruojančiam lietuviui dovanos po smiltelę Lietuvos žemės, kaip atminimo ir sugrįžimo simbolį, Pasvalio vaikų su negalia globos namuose statys spektaklį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.