Virtuvės pamišėliai – spjovė į tai, ko daugelis ir per visą gyvenimą nepasiekia

2018 m. rugsėjo 29 d. 13:56
Lrytas.lt
Daugeliui restoranų gauti „Michelin“ žvaigždutę – žydra svajonė. Tačiau vienos puikios vietos pavalgyti savininkai Didžiojoje Britanijoje virtuvės šefų kelrodei žvaigždei atsuko nugarą, mat nusprendė daugiau laiko skirti šeimai.
Daugiau nuotraukų (3)
Klasikinės prancūzų virtuvės patiekalus siūlantis „Checkers restaurant“ netoli Montgamerio Velse (Didžioji Britanija) „Michelin“ žvaigždute puošėsi septynerius metus. Ja buvo įvertintas partnerių Stéphane'o Borie ir Sarah Francis bei jos sesers Kathryn Francis pastangos.
Bendrai sudėjus penkis vaikus auginanti komanda sako, kad dabar norėtų, jog pirmoje vietoje būtų ne darbas, o šeima, rašo cnn.com.
Trijulės, save vadinančios „prancūzas ir ūkininko dukterys“, gabumų derinys užsidirbti „Michelin“ žvaigždutę leido 2011 metais.
„Ilgai ir sudėtingai svarstėme apie tai, kad mūsų verslui reikia naujos krypties. Turėti žvaigždutę – didžiausias etalonas mūsų darbe. Ją branginome septynerius metus, – kalbėjo Kathryn. – Tačiau pribrendo metas naujai krypčiai, kuri leis Stéphane'ui imtis kiek kitokio darbo, kuris leis mūsų verslui tapti kiek draugiškesniam šeimai“.
Tačiau tai nereiškia, kad „The Checkers“ išnyks: jau šio lapkričio viduryje jis atsivers kiek pasikeitęs ir taps „Checkers Pantry“, kuris tieks pusryčius ir pietus, pasiūlys kavos ir pyrago, tačiau vakarienė bus išbraukta iš meniu.
Dabartinis restorano šefas S.Borie lyderiaujančias pozicijas užleis Sarah ir Kathryn.
Sužinoję apie pokyčius restorano klientai vienu ypu suskubo rezervuoti vietas, kad dar spėtų pasimėgauti Stephane'o ruošiamais patiekalais.
Britai – ne pirmieji, kurie atsisako „Michelin“ žvaigždutės.
Prieš metus, 2017-ųjų spalį, Singapūro restoranų lyderis „Restaurant Andre“ grąžino turėtas dvi žvaigždutes. Šefas Andre Chiangas laiške žiniasklaidai paaiškino, kad nutarė susitelkti į švietimą ir savo restoraną „RAW“ Taipėjuje, Taivane.
Dar metais anksčiau, 2016 m. rugsėjį, prancūzų virtuvės šefas Sébastienas Brasas atsisakė užsidirbtų trijų „Michelin“ žvaigždučių.
Pastarasis britų „Checkers restaurant“ sprendimas tikriausiai paskatins debatus apie įvertinimo keliamą įtampą ir ilgas šefų darbo valandas.
„Manau, kad restoranams įtampų kyla dėl pačių įvairiausių priežasčių: nuo eskaluojamų maisto kainų iki verslo reitingų“, – svarsto Kathryn iš „Checkers restaurant“.
Vis dėlto moteris tvirtina, kad jos komanda iš „Michelin“ žvaigždutės gavo vien naudos.
Tačiau tai nereiškia, kad „The Checkers“ išnyks: jau šio lapkričio viduryje jis atsivers kiek pasikeitęs ir taps „Checkers Pantry“, kuris tieks pusryčius ir pietus, pasiūlys kavos ir pyrago, tačiau vakarienė bus išbraukta iš meniu.
Dabartinis restorano šefas S.Borie lyderiaujančias pozicijas užleis Sarah ir Kathryn.
Sužinoję apie pokyčius restorano klientai vienu ypu suskubo rezervuoti vietas, kad dar spėtų pasimėgauti Stephane'o ruošiamais patiekalais.
MichelinŽvaigždutė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.