Lietuva yra paskutinė šalis Baltijos regione, kurioje apsilankė „Michelin“ atstovai. Birželio 13 d. bus atskleista, kas tie laimingieji. Vis dėlto jau dabar „Michelin“ puslapyje galime perskaityti, kad šio tarptautinio įvertinimo atstovai apsilankė ne tik Vilniuje, Kaune, bet ir Klaipėdoje, pajūryje, užsuko ir į Trakus. Todėl tikėtina, kad būtent Trakuose jie ragavo ne ką kitą, o kibinus.
„Keliaudami „Michelin“ komisijos nariai paragavo klasikinių ir modernių patiekalų – nuo vietinės kilmės iki prancūziškų, itališkų ir indiškų; nuo beigelių turguje iki pavyzdinių degustacinių meniu, kuriuose demonstruojami geriausi regioniniai ir sezoniniai produktai“, – rašoma „Michelin“ straipsnyje.
Iš to galima suprasti, kad komisija apsilankė Halės turguje, kur ragavo beigelius. Taip pat gidas apsilankė ne tik lietuviškuose restoranuose, bet ir kitas šalis reprezentuojančiuose restoranuose.
Kas nusipelnė „Michelin“ žvaigždės ir pateks į gidą, paaiškės birželio 13 d. Pirklių klube, kur vyks gido pristatymas.
„Pristatydami Lietuvos gidą užbaigsime Baltijos šalims skirtų „Michelin“ rekomendacijų sąrašą ir pateiksime išsamią informaciją apie aukščiausios kokybės restoranus regione. Naujasis gidas atskleis Lietuvos restoranų unikalumą, skleis žinią apie talentingus šalies šefus ir leis jiems toliau puoselėti aistrą, kūrybiškumą bei pagarbą vietos kulinarijos tradicijoms. Šiuo metu mūsų inspektoriai baigia atrinkti pirmuosius restoranus, kurių sąrašu nekantraujame pasidalinti su viso pasaulio gurmanais“, – apie gurmaniškus Lietuvos restoranus pasakojo tarptautinis „Michelin Guide“ direktorius Gwendalas Poullennecas.
„Michelin“ gidas yra prestižinis geriausius pasaulio restoranus įvertinantis leidinys, nuo 1900 m. leidžiamas Prancūzijoje.