Vienas elektros tiekėjas gaminantiems vartotojams planuoja išmokėti apie 1,1 mln. eurų kompensacijų

Nepriklausoma tiekėja „Enefit“ teigia planuojanti už dviejų metų kaupimo laikotarpį išmokėti apie 1,1 mln. eurų kompensacijų elektrą gaminančiam verslui ir privatiems klientams, penktadienį skelbia „Verslo žinios“.

„Enefit“ teigia planuojanti išmokėti apie 1,1 mln. eurų kompensacijų elektrą gaminantiems vartotojams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Enefit“ teigia planuojanti išmokėti apie 1,1 mln. eurų kompensacijų elektrą gaminantiems vartotojams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ūla Klimaševska

Apr 26, 2024, 9:22 AM, atnaujinta Apr 26, 2024, 9:25 AM

„Enefit“ šiuo metu turi apie 15 tūkst. elektrą gaminančių vartotojų, skaičiuoja, kad privatūs klientai šių metų kaupiamojo laikotarpio pabaigoje buvo sukaupę daugiau kaip 12 mln. kWh (kilovatvalandžių), o verslas – daugiau nei 1 mln. kWh elektros energijos.

„Skaičiuojame, kad šiemet už praėjusį dvejų metų kaupimo laikotarpį, iš viso išmokėsime apie 1,1 mln. Eur kompensacijų verslo ir privatiems klientams“, – „Verslo žinioms“ sakė Justinas Pileckas, „Enefit“ komercijos vadovas.

Kaip teigiama, tiekėjai „Ignitis“ ir „Elektrum Lietuva“ konkrečių kompensacijų sumų nepateikia, tačiau teigia, kad daugiau nei suvartoja elektros sukaupusių vartotojų turi abu tiekėjai.

Kaip „Verslo žinias“ informavo Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), juridiniams asmenims kompensacijos už elektrą bus apmokestintos, o fiziniams šios pajamos bus laikomos neapmokestinamosiomis pajamomis ir gautų kompensacijų gyventojams deklaruoti nereikės.

Pagal Lietuvoje galiojančią tvarką kiekvienų lyginių metų kovo 31 dieną baigiasi elektros kaupimo periodas, kai nepriklausomi elektros tiekėjai sutartyje numatytomis sąlygomis gaminantiems vartotojams kompensuoja už sukauptą elektros energiją, jei tokios yra, o kaupimo periodas pradedamas iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.