Sostinėje – dar daugiau lauko gertuvių: paskelbė apie tris naujas vietas

Vandentvarkos įmonė „Vilniaus vandenys“ kartu su Vilniaus miesto savivaldybe didina sostinėje įrengtų lauko gertuvių tinklą. Šią savaitę Vilniuje pradėjo veikti 3 naujos geriamojo vandens gertuvės, o bendras mobilių ir stacionarių gertuvių mieste skaičius padidėjo iki 41, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Šią savaitę Vilniuje pradėjo veikti 3 naujos geriamojo vandens gertuvės.<br> D.Umbraso nuotr.
Šią savaitę Vilniuje pradėjo veikti 3 naujos geriamojo vandens gertuvės.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 1:09 PM

Kaip nurodo „Vilniaus vandenys“, naujas geriamojo vandens gertuvės įrengtos Verkiuose bei Antakalnyje: 2 gertuvės įrengtos V. Gerulaičio gatvėje bei 1 gertuvė – Antakalnio gatvėje.

„Dar prieš prasidedant vasarai ir sostinėje paskelbus apie lauko gertuvių sezono pradžią pasidalinome planais, jog Vilniuje įrengtų lauko gertuvių skaičių plėsime ir per vasarą jų skaičių padidinsime dar bent 5 naujomis gertuvėmis. Šią savaitę gyventojams jau siūlome atsigaivinti ne tik iš 3 naujų stacionarių vandens gertuvių, bet, atsižvelgdami į gyventojų poreikius, sostinėje įrengėme dar ir 7 laikinas, mobilias vandens gertuves“, – sakė Vilniaus miesto vicemeras Andrius Grigonis.

Vilniuje šiuo metu veikia 34 stacionarios ir 7 mobilios geriamojo vandens gertuvės, didžiausia jų dalis – miesto centrinėje dalyje, kita – šalia sostinės sporto aikštynų, pažymima pranešime žiniasklaidai.

Nuo praėjusios savaitės vilniečiai bei miesto svečiai atsivėsinti taip pat yra kviečiami Rotušės aikštėje, kur įrengta vandens dulksnos sistema. Čia, pasak Vilniaus vandenys“, ji veiks iki savaitės pabaigos, kuomet, rengiantis NATO viršūnių susitikimui, sistema bus laikinai pašalinta, o iškart po to – vėl grąžinta į Rotušės aikštę.

Iki šiol iš lauko gertuvių Vilniaus gyventojai ir svečiai išgėrė daugiau nei 13,5 mln. stiklinių vandens, taip atsisakant virš 5,4 mln. plastikinių buteliukų ir CO2 išskyrimą į aplinką sumažinant 448 tonomis, skelbiama pranešime.

„Gerdami kokybišką ir sveiką vandenį iš mieste įrengtų geriamojo vandens gertuvių gyventojai ne tik rinkosi gamtai draugišką sprendimą, atsisakant plastiko gaminių, tačiau sutaupė ir pinigų. Bendrovės skaičiavimais, dėl kiekvieną sezoną vis plečiamo miesto gertuvių tinklo, miestiečiams, neperkant vandens prekybos centruose, pavyko sutaupyti daugiau nei 3,5 mln. eurų“, – pasakojo bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Saulius Savickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.