Šią vasarą bene didžiausias kurorto hitas, prie kurio nuo ryto stoviniuoja alkani poilsiautojai – Berlyno ir Briuselio maisto kultūrų mišinys. Prieš metus duris atvėręs neįprastas greitojo maisto restoranas „Van wurst“ išpopuliarėjo dėl dviejų dalykų – bene didžiausios bulvyčių porcijos Lietuvoje ir tradicinių vokiškų dešrelių.
Idėją parsivežė iš kelionės
Kaip pasakojo restorano vadovas Martynas Šukšteris, idėja lietuviams pasiūlyti tokį, rodos, įprastą patiekalą, kaip dešrelė, gimė restorano savininkui Dainiui Drungilai kartą apsilankius Vokietijoje
„Ten jis ir nusižiūrėjo Curry Wurst ir kitų dešrelių idėjas. Curry Wurst – tai tradiciškas Berlyno patiekalas, kurį sudaro supjaustyta vokiška dešra, apipilta karštu Curry kečupu ir apibarstyta kario milteliais“, – patiekalo subtilybes atskleidė jis.
Tokį vokišką skanėstą papildo belgiškos bulvytės, kurių porcija čia prasideda tik nuo L dydžio. Jas savininkas atrado taip pat kelionės metu ir dabar vežasi jas būtent iš Belgijos: „Tos bulvytės yra storesnės, ilgiau išlieka traškios ir karštos.“
Mėgsta ir vaikai
Restorano vadovo teigimu, tokį skirtingų kultūrų patiekalą poilsiautojai pamėgo akimirksniu, nes čia noriai tėvus tempiasi ir vaikai.
„Vaikams galime pasiūlyti dešrainio rinkinį, didelį mėsos kompleksą, spalvingų ir skanių spurgų. Pastebėjome, kad vaikai labiausiai mėgsta būtent dešrainio kompeksus, kuriuos sudaro dar ir bulvytės su vaisvandeniu“, – sakė M.Šukšteris.
Anot jo, vaikai yra labai patenkinti ir dėl to, kad gali piltis tiek padažo, kiek tik geidžia širdis.
Visgi toks patiekalas šeimai gali nemenkai paploninti pinigines: tradicinis kompleksas su vokiška dešrele poilsiautojams atsieina 6 eurus, o komplekso su dešrainiu kaina dar didesnė – 6,5 euro.