„Tokiu būdu valgytoją iš pirmų rankų pasiekia produktai, kurie
dažniausiai gaminami be kvapiklių, tirštiklių ar dažiklių, o
ūkininkai gali daugiau uždirbti nei tik bendradarbiaudami su
supirkėjais“, - pranešime spaudai cituojamas J. Milius.
Jis paaiškino, kad šiuo metu supaprastinti reikalavimai taikomi
pieno produktų gamybai ūkiuose, mažoms paukščių ir triušių
skerdykloms, arbatžolių ir prieskonių gamybai, kaimo turizmo
veiklai, pirminių negyvūninių maisto produktų gamybai.
„Iš Europos Komisijos jau turime leidimą palengvinti sąlygas ir
mažoms žuvų bei mėsos perdirbimo įmonėms, pavyzdžiui, nedidelėms
skerdykloms, išpjaustymo cechams. Taigi artimiausiu metu dar
daugiau ūkininkų galės patys gaminti produktus“, - teigė J. Milius.
Spalio 16-ąją minima Pasaulinė maisto diena, šiemet jos šūkis -
„Šeimos ūkiai maitina pasaulį, saugo žemę!“.
Atkreipdama dėmesį į mažuosius šeimų ūkius, Jungtinių Tautų
Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO) siekia, kad visame
pasaulyje būtų skatinami bei palaikomi smulkūs ir vidutiniai ūkiai.
Būtent jie kasmet gelbsti nuo nedarbo, bado ir prastos mitybos
milijonus skurdžiausių pasaulio kraštų gyventojų.