R. Masiulis JAV domėjosi, kada amerikiečiai pardavinės dujas

2015 m. spalio 1 d. 08:17
ELTA ir lrytas.lt inf.

JAV besilankantis

Daugiau nuotraukų (1)
„Lietuvai ir Europai reikia patikimų energijos išteklių tiekėjų, o JAV tapimas naftos ir dujų eksportuotoju pakeistų situaciją mūsų regione, kuriame šiandien vis dar dominuoja Rusija. Tai būtų aiškus signalas, kad žaidimo taisyklės yra jau negrįžtamai pasikeitusios“, – akcentavo ministras R.Masiulis.
Pasak L.Murkovski, R.Masiulio pristatyta Lietuvos energetinės nepriklausomybės istorija ir pasiekimai turėtų įkvėpti ir JAV politikus priimti reikalingus sprendimus dėl JAV naftos eksporto į pasaulines rinkas. „JAV turi daug energetinių išteklių, kuriais galėtų dalintis su sąjungininkais Europoje“, – sakė JAV Senato Energetikos ir gamtos išteklių komiteto pirmininkė, kvietusi ir toliau Lietuvą aktyviai siekti energetinio saugumo.
Šiuo metu keliuose Senato komitetuose vyksta diskusijos dėl draudimo naftos eksportui panaikinimo.
Lietuvos energetikos ministras JAV lankysis iki spalio 2 d. Šio vizito tikslas – stiprinti Lietuvos ir JAV dvišalį bendradarbiavimą energetikos srityje, pasidalinti patirtimi energetikos saugumo bei strateginių energetikos projektų įgyvendinimo srityse.
Trečiadienį Vašingtone R.Masiulis Džordžtauno universitete taip pat skaitė pranešimą apie Lietuvos lyderystę Europos energetinio saugumo politikoje. Pirmadienį Harvardo universitete Bostone ministras dalyvavo konferencijoje „Managing National Security in Central and Eastern Europe“ (angl. „Nacionalinio saugumo valdymas Vidurio ir Rytų Europoje“ – Red.), kur pristatė Lietuvos energetinio saugumo problematiką bei pasiekimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.