Lietuvoje – jau trečia jaunesnė nei 30 metų koronaviruso auka: paskutinioji mirė Kauno klinikose

2021 m. sausio 7 d. 12:03
Tarp koronaviruso aukų Lietuvoje – jau trečias jaunesnis nei 30 metų asmuo. Apie jo mirtį Statistikos departamentas pranešė ketvirtadienį.
Daugiau nuotraukų (5)
Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyr. specialistė Eglė Karalienė naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, kad asmuo mirė Kauno klinikose prieš keletą dienų.
„Kadangi neturime artimųjų sutikimo, nieko daugiau negalime pasakyti negu tik patvirtinti patį faktą“, – taigė E.Karalienė.
E.Karalienė taip pat patvirtino, kad asmuo mirė anksčiau. Ketvirtadienį pranešta apie 30 nuo koronaviruso mirusius asmenis, dar 10 asmenų faktinė mirties data yra ankstesnė.
Iš viso registruotas Covid-19 mirčių skaičius siekia 2076 – daugiausiai, 758 asmenys, buvo 80-89 metų grupėje, 344 – 60-69 metų grupėje.
Per praėjusią parą patvirtinti 2331 nauji koronaviruso atvejai.
Pasiglemžia nepriklausomai nuo amžiaus
Praėjusių metų gruodį buvo pranešta, kad koronavirusas pasiglemžė 27 metų, sportiško ir gretutinėmis ligomis nesirgusio vaikino gyvybę.
Tąkart Kauno klinikų Intensyviosios terapijos klinikos vadovas prof. Vidas Pilvinis įspėjo, kad COVID-19 infekcija yra be galo klastinga liga, kurios klinikiniai požymiai iš pradžių gali priminti gripo infekcijos požymius – kai kuriems asmenims pasiseka persirgti šia liga pakankamai nesudėtingai, kitiems, nesvarbu, jauniems ar vyresniems, ji gali būti mirtina.
„Kaip matote, nepriklausomai nuo paciento amžiaus, ji gali būti grėsminga, žudanti net vidutinio amžiaus ar jaunus pacientus“, – kalbėjo V.Pilvinis.
LSMU Kauno ligoninėje pernai lapkritį užgeso ir kiek daugiau kaip 30 metų paciento gyvybė. Tąkart skelbta, kad pacientas turėjo sunkių gretutinių ligų ir būtent dėl jų buvo atvežtas į gydymo įstaigą. Jis buvo gydomas ne reanimacijos skyriuje.
Skiepai didžiausios rizikos pacientams
Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pasirašė įsakymą, kokia tvarka asmenys bus skiepijami nuo COVID-19. Po sveikatos įstaigų darbuotojų numatyta skiepyti ir didžiausios rizikos pacientus.
Prioritetas teikiamas galutinės stadijos lėtine inkstų liga sergantiems pacientams, kuriems taikoma nuolatinė pakaitinė inkstų terapija.
Toliau – pacientai, kuriems atliktos organų arba kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijos. Tuomet bus skiepijami pacientai, sergantys onkohematologinėmis ligomis, kai tęsiamas ar baigtas chemoterapinis, imunoterapinis ar taikinių onkohematologinės ligos gydymas, kai po pabaigos praėjo ne daugiau kaip 24 mėnesiai.
Po jų eilės tvarka įrašyti asmenys, sergantys imunodeficito ligomis su antikūnų gamybos defektu, kuriems taikoma pakaitinė terapija imunoglobulinais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.