6 būdai, kaip agurkas gali padėti jūsų grožiui ir sveikatai

2024 m. rugsėjo 6 d. 06:53
Paprastas agurkas, kurį esame įpratę naudoti kulinarijoje, gali būti puiki plaukų ir odos priežiūros priemonė.
Daugiau nuotraukų (1)
„Express“ atskleidė, kad agurkas gali būti slaptas jūsų sveikų plaukų ir gražios odos ingredientas. Jį siūloma naudoti kaip priemonę savo išvaizdai pagerinti.
Agurkas „ramina“
Odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra agurkų, turi daug naudos sveikatai ir grožiui. Jie tinka beveik visų tipų odai, malšina uždegimus ir mažina jautrumą.
Raminamosios agurkų savybės iš dalies priskiriamos dideliam vandens kiekiui. Tai gali padėti jautrią odą turintiems žmonėms. Agurkuose yra antioksidantų ir jie pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, padedančiomis sumažinti paraudimą ir sudirgimą.
Agurkai drėkina
Jis puikiai drėkina sausą veido odą. Agurkų ekstraktas ramina ir stiprina natūralų drėgmės barjerą. Tai užtikrina, kad ji būtų švelni ir drėkinama.
Priemonė nuo spuogų
Odos priežiūroje jis veikia kaip natūralus valiklis. Jis neleidžia užsikimšti poroms, pašalina negyvas ląsteles ir susikaupusius riebalus. Visa tai prisideda prie odos regeneracijos ir padeda išvengti spuogų.
Agurkas yra antioksidantas
Dėl antioksidacinių agurkų savybių jie puikiai tinka kovoje su laisvaisiais radikalais – nestabiliomis deguonies molekulėmis. Jos gali sukelti odai stresą, dėl kurio atsiranda raukšlių, tamsių dėmių ir netolygus odos tonusas.
Naudojant agurkus jūsų veidas atrodys šviesesnis. Jis panaikina raukšlių atsiradimą ir sulėtina kolageno nykimą, „ištrina“ senėjimo požymius iš jūsų veido.
Vitaminai grožiui
Agurkuose esantis vitaminas K padeda pagerinti kraujotaką ir sumažinti patinimą. Kartu vitaminai C ir E skaistina odą ir padeda išblukinti senatvines dėmes.
Agurkai plaukams
Dėl jo plaukai tampa sveiki ir labiau blizga. Vitaminas K skatina plaukų augimą, gerina galvos odos būklę, kraujotaką ir maitina plaukų folikulus. Plaukai tampa blizgantys ir šilkiniai.
Šaltinis: tsn.ua

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.