Į šį iškilmingą paskelbimą rinkosi gastronomijos profesionalai, gurmanai, žinomi žmonės tarp kurių – verslininkė Asta Meschino.
Šiemet į restoranų-kandidatų sąrašą pateko 60 vietų, tačiau tik pusė pelnė „30 geriausių restoranų“ titulą
Restoranai iš 60 kandidatų sąrašo buvo vertinami atsižvelgiant į patiekiamą maistą ir gėrimus, kuriamą aplinką, aptarnavimo kultūrą ir kokybę. Didžiausias balas restoranams teko už atskleistus maisto skonius.
Gero maisto akademijos nariai vertino jau rinkoje įsitvirtinusius, savo aiškų veidą ir kryptį turinčius restoranus, savo veiklą plėtojančius ne mažiau kaip šių metų kovo 1 dienos.
Šių metų trumpasis 60 kandidatų sąrašas pasižymi itin plačia geografija: nors didžiausią dalį sudaro sostinės restoranai (39 iš 60), iš viso sąraše atsidūrė restoranai iš dvylikos skirtingų Lietuvos miestų ir vietovių – nuo Nidos, Juodkrantės ir Kretingos iki Radiškio Ukmergės rajone.