Auklėtiniais besididžiuojantis A. Trinchieri: „Mes laimėjome rungtynes 5 kartus ir 4 pralaimėjome“

2024 m. spalio 16 d. 00:04
Lrytas.lt
Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę Italijoje pradėjo itin sudėtinga pergale prieš Bolonijos „Virtus“, o po jos geros nuotaikos nestokojęs Andrea Trinchieri įvardijo pagrindines jos priežastis.
Daugiau nuotraukų (2)
Žalgiriečiai Bolonijoje 71:68 patiesė vietos „Virtus“ klubą.
Rungtynės buvo išties nenuspėjamos. Komandos kūrė vieną įspūdingą spurtą po kito, tačiau po ilgosios pertraukos „Žalgiriui“ pirmaujant 44:30 atrodė, jog bus pasiekta užtikrinta pergalė.
Visgi antroje rungtynių pusėje žalgiriečių puolimas sustojo, o Andrea Trinchieri vienos iš pertraukėlių metu prašė savo auklėtinių laikyti kamuolį puolime kiek įmanoma toliau nuo „Virtus“ gynybos lyderio Alessandro Pajola.
„Jis išmušinėjo kiekvieną kamuolį iš mūsų rankų ir būtent jo dėka, „Virtus“ pavyko sugrįžti į rungtynes, nes jis sugriovė visą mūsų puolimą. Kartais jį geriau laikyti kažkur aikštės kampe. Mes laimėjome rungtynes 5 kartus ir 4 pralaimėjome. Nesugebėjome uždaryti rungtynių, bet namo grįžtame su labai svarbia komandiška pergale išvykoje. Pirmoji rungtynių pusė buvo nuostabi, antroji – ne tokia, bet didžiuojuosi savo žaidėjais“, – po rungtynių Eurolygos televizijos interviu metu kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris A.Trinchieri.
Galiausiai rungtynės sprendėsi paskutinėmis sekundėmis, o čia strategas iš Italijos išskyrė brangiausią komandos krepšininką, kuris iki šių rungtynių neblizgėjo.
„Laimėjome energijos dėka. Padėjome vienas kitam, rotavome ir kuomet puolime niekas nesisekė, Alenas Smailagičius puolime atkovojo 3 itin svarbius kamuolius“, – teigė A.Trinchieri.
Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais ketvirtadienį Milane prieš „Olimpia“ komandą. Mačo eigą galėsite sekti Lrytas portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.