Žaliasis „Virtus“ košmaras tęsiasi: „Žalgiris“ šeštą kartą paeiliui susitvarkė su Bolonijos ekipa

2024 m. spalio 15 d. 20:30
Lrytas.lt
Antradienį Kauno „Žalgirio“ (2/1) krepšininkai nusprendė ir vėl savo sirgalius „palepinti“ širdies smūgiais. Triuškinančią persvarą švaistę žalgiriečiai tik po dramatiškos kovos 71:68 (16:15, 28:15, 16:22, 11:16) išvykoje palaužė Bolonijos „Virtus“ (0/3) ekipą.
Daugiau nuotraukų (19)
Pirmoje rungtynių pusėje abiejų ekipų sirgaliai galėjo jaustis lyg važinėdami amerikietiškais kalneliais, kadangi komandos keitėsi sėkmingomis atkarpomis.
Sužaidus aštuonias minutes „Virtus“ buvo visiškai sukaustę žalgiriečių puolimą ir pirmavo 15:10, per ateinančias keturias minutes „Žalgiris“ laimėjo atkarpą 15:0 ir įgijo dviženklį pranašumą,
Rankų nenuleidę šeimininkai sumažino atsilikimą iki 2 taškų (28:30), tačiau ir vėl krito į duobę. Per paskutines pustrečios antrojo kėlinio minutes žalgiriečiai susigrąžino triuškinantį pranašumą, 44:30.
Taikliu tolimu metimu antrą rungtynių pusę pradėjo E.Ulanovas, dvitaškį įmetė I.Brazdeikis, o skirtumas mažėjo – 49:43. Du taškus įsirašė M.Mitchellas, o iš toli taikliai metė D.Giedraitis, Lukas Lekavičius ir Deividas Sirvydis – 60:52.
Po vieną baudos metimą įmetė L.Lekavičius ir S.Francisco, tačiau varžovai spurtavo ir kauniečiams jau teko vytis varžovus – 62:64.
Visgi lemiamu metu sublizgėjo A.Smailagičius, kuris nebijodamas kontakto atkovojo vieną svarbų kamuolį po kitus ir provokuodamas pražangas rinko taškus.
Paskutinę ataką svečiai pradėjo atsilikdami 61:78, tačiau Bolonijos krepšininkai nepasinaudojo net keliomis progomis išplėšti pratęsimą ir nusileido Lietuvos grandui.
Naudingiausiai kauniečių gretose pasirodė Dovydas Giedraitis. Startinėje sudėtyje rungtynes pradėjęs įžaidėjas per 30 minučių surinko 15 taškų (2/3 dvit., 3/3 trit., 2/3 baud.), 3 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius bei 20 naudingumo balų.
„Žalgiris“: D.Giedraitis 15 (2 per. kam.), S.Francisco 11 (8 rez. perd., 2 per. kam.), E.Ulanovas 10, A.Smailagičius 9 (6 atk. kam.), L.Birutis 7 (6 atk. kam.), I.Brazdeikis 6, M.Mitchellas 4, L.Lekavičius 4, D.Sirvydis 3 (2 per. kam.), A.Butkevičius 2 (3 per. kam.), B.Dunstonas 0.
„Virtus“: W.Clyburnas 16, T.Šengelija 11, A.Pajola 11, I.Cordinier 10.
Žalgiriečiai dvikovą pasitiko turėdami vieną pergalę savo sąskaitoje. „Žalgiris“ sezoną pradėjo įveikdamas „Barcelona“ krepšininkus, tačiau antrajame ture pripažino Pirėjo „Olympiakos“ pranašumą.
Tuo tarpu „Virtus“ krepšininkai dar tik mėdžiojo pirmąją pergalę. Latvijos rinktinės trenerio Luca Banchi vadovaujama ekipa tiek Stambulo „Anadolu Efes“, tiek Vilerbano ASVEL ekipoms.
„Laukia sunki savaitė, bet turime pasiruošti vienoms rungtynėms iš pradžių. Laukia mačai išvykoje. Tvarkaraštis sunkus. Po rungtynių prieš „Olympiakos“ supratome, kad galime padaryti gerų dalykų. Ties daug dalykų dar turime patobulėti, bet to ir galima tikėtis, nes tai yra pradžia.
„Virtus“, kaip ir „Olympiakos“, gynyboje žaidžia labai fiziškai. Jie turi du vienus geriausių gynyboje žaidžiančių krepšininkų – Danielį Hackettą ir Alessandro Pajola. Jie taip pat turi patyrusiu talentingų žaidėjų – Tornikę Šengeliją, Marco Belinelli ir Willą Clyburną. Turėsime nuo pradžių žaisti labai solidžiai. Negalime, kad pasikartotų situacija, kokia buvo pirmajame kėlinyje Pirėjuje“, – prieš rungtynes kalbėjo A.Trinchieri.
Praėjusiame sezone abi tarpusavio dvikovas laimėjo „Žalgirio“ klubas. Iš viso kauniečiai Italijos klubą iš eilės įveikė jau 6 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.