A. Kulbokos sugrįžimo laukiantis A. Magro po pergalės kalbėjo apie „Wolves“ žaidimo stilių ir gynybos problemas

2024 m. rugsėjo 22 d. 22:31
Alessandro Magro sekmadienį iškovojo pirmąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Italo treniruojami „Wolves Twinsbet“ krepšininkai namuose 103:90 susitvarkė su Jonavos „CBet“.
Daugiau nuotraukų (60)
41-erių strategas po sėkmingo starto džiaugėsi, jog jo auklėtiniai puikiai reagavo į įvykius aikštelėje bei negailėjo pagyrų varžovams.
„Labas vakaras. Tai buvo pirmosios sezono rungtynės ir visada smagu ateiti pakalbėti po pergalės, – lietuviškai pasisveikinęs spaudos konferenciją pradėjo A.Magro. – Tikiu, jog Jonavos klubas turės gerą sezoną. Jie žaidžia greitą žaidimą, turi žaidėjus, kurie gali veržtis link krepšio, pataikyti metimus.
Tačiau norėčiau fokusuotis ties savo komanda. Tai dar tik pradžia ir laukia ilga kelionė. Tai ne sprintas, tai maratonas. Turime bandyti tapti geresni treniruočių ir rungtynių pagalba. Norėčiau, kad būtume pastovesni gynyboje, tačiau džiaugiuosi, jog atsakėme į kiekvieną jų sėkmingą atkarpą. Šiandien visi į aikštelę žengę žaidėjai padėjo mums. Tai buvo gera pergalė ir norėčiau, jog žaidėjai niekados negalvotų, ar jų laukia lengvos ar sunkios rungtynės, nesvarbu prieš ką žaidžiame.“
Nuostabiai vilniečiai atrodė greitajame puolime. Tik atkovoję kamuolį „Wolves“ krepšininkai pasileisdavo į kitą aikštės pusę ir ieškojo būdų kaip pelnyti taškus. Iš viso A.Magro auklėtiniai tokiu būdu surinko 28 taškus, tačiau italas nežada, jog tokį žaidimą matysime visuomet.
„Norėčiau, kad bandytume bėgti į greitas atakas ir atlikti mėtymus kuo greičiau. Tiesa, šiandien tai matėsi geriau, nes žaidimo stilius sutapo su varžovų. Yra komandos, kurios neleis tau žaisti tokio krepšinio. Turime mokėti prisitaikyti prie varžovų ir vis kažkiek pakeisti savo žaidimą. Tačiau tikrai norėčiau, kad galėtume kuo dažniau būti agresyvūs ir bėgti į greitą puolimą“, – teigė „Vilkų“ strategas.
– Lietuviai kurį laiką nematė Mareko Blaževičiaus ir Mato Jogėlos. Ką galėtumėte pasakyti apie juos?
– Jie yra didelę dalis mūsų rotacijos. Man patinka, kaip jie treniruojasi ir kokį požiūrį turi. Priklausomai nuo varžovų ir žaidimo plano, jie turės dar daugiau progų pasireikšti, nei šiose rungtynėse. Jie gali duoti skirtingų dalykų, nei kiti žaidėjai ir aš jais labai pasitikiu.
– Kuomet tikitės Arnoldo Kulbokos sugrįžimo?
– Kiekvieną dieną jis įdeda daug darbo ir jo būklė sparčiai gerėja. Tikiuosi jau po kelių savaičių jį matyti. Jis jau beveik pasiruošęs.
– Su A.Kulbokos prisijungimu turėsite 12 žaidėjų. Ar dar planuojate papildymų sudėtyje?
– Dabar laukiame A.Kulbokos ir tada pamatysime, kaip atrodys mūsų rotacija. Laukia ilgas sezonas, daug rungtynių. Turime pasiruošti bet kokiam scenarijui. Tačiau esu patenkintas komanda, kurią surinkome ir kaip dirbame. Pažiūrėkime kaip atrodysime aikštelėje. O jeigu joje bus problemų, ko tikiuosi nebus, tuomet galvosime apie kažkokius papildymus.
– „CBet“ pelnė 90 taškų, turėjote problemų stabdant jų gynėjus, Dominicas Brewtonas ir Koby McEwenas kartu surinko 90 taškų. Kokių problemų turėjote gynyboje?
– Pirmiausiai noriu pasveikinti šiuos žaidėjus. Jie turi nemažai talento ir tikrai gali rinkti taškus. Tokiose komandose gali pademonstruoti savo tikrąjį lygį, o Jonavos ekipos stilius puikiai tinka jiems (red. – D.Brewtonui ir K.McEwenui). Pirmoje rungtynių pusėje prieš juos pralaimėdavome paprasčiausias vienas prieš vieną situacijas. Taip pat gerbėme Eriko Venskaus gebėjimą mesti tolimus metimus, ir po prastų susikeitimų ar vėlavimų jie patys sugebėjo susirasti laisvus metimus. Ties tuo mes žinoma dirbsime.
O sezono metu taps aiškiau, žaidėjas yra metikas ar ne, mėgsta veržtis į kairę ar dešinę pusę ir panašiai. Tikiuosi, kad tapsime geresni, bet niekados negalime pamiršti, kad pas varžovus yra krepšininkų su tikrai gerais įgūdžiais ir kartais jie pelnys daug taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.