Vilniečių derybos baigėsi – „Rytas“ vėl įžengs į „vilkų“ tvirtovę

2024 m. rugsėjo 10 d. 21:38
Lrytas.lt
Po kelis mėnesius trukusių bandymų susitarti dėl naujos sutarties, kuri leistų Vilniaus „Rytui“ ateinančias metais organizuoti tam tikras savo namų rungtynes „Twinsbet“ arenoje, buvo pasiekta finišo tiesioji. Kitą sezoną sostinės ekipa žais tiek minėtoje „Twinsbet“, tiek savo „Jeep“ arenoje.
Daugiau nuotraukų (1)
Šalims buvo sunku susitarti dėl negerėjančių sąlygų – kol „Rytas“ norėjo jų 30% geresnių, arena siūlė net dešimt kartų mažiau – 3%. Tačiau klubo direktorius Jaroslavas Latušinskij atskleidė, jog „Rytui“ pavyko gauti dar geresnį pasiūlymą.
„Sutarėme dėl kiek palankesnių sąlygų nei praėjusį sezoną, kurios leis dalį LKL ir Čempionų lygos rungtynių žaisti „Twinsbet“ arenoje. Žinome, kad toks sprendimas gali kelti dvejonių, tačiau esame tikri, kad tai taps papildoma galimybe augti kaip klubui ir bendruomenei.
Stengėmės užtikrinti, kad nuomos sąlygos būtų kuo palankesnės klubui ir po ilgų derybų, manome, pavyko pasiekti optimaliausią susitarimą, esant tokioms rinkos sąlygoms“, – kalbėjo J.Latušinskij.
Neseniai pasirodžius naujienoms apie galimą „Twinsbet“ arenos savininkų ryšį su Rusija, ištikimiausi „Ryto“ sirgaliai – B Tribūna – išplatino laišką, kuriame yra prieš mylimos komandos žaidimą didžiausioje miesto salėje. Tačiau sostinės ekipa nenori sustabdyti fanų augimo.
„Taip, šis sprendimas tikrai nėra tobulas, ir kai kuriems iš jūsų tai tikrai gali sukelti dvejonių, tačiau turime tik vieną tikslą – judėti į priekį, priimti tinkamiausius sprendimus savo klubui, savo bendruomenei, kad galėtume kurti dar stipresnę, vieningesnę organizaciją, – aiškino J.Latušinskij. – Kviečiu ir toliau palaikyti savo mylimą komandą, būti kartu, augti ir vieningai, kaip šeima, kurti nepakartojamą, pergalių kupiną sezoną.“
2022–2023 metų sezone į „Ryto“ rungtynės 2,5 tūkstančių žmonių talpinančioje „Jeep“ arenoje vidutiniškai susirinkdavo po 1778 žiūrovus.
Praėjusiais metais „Twinsbet“ arenoje vykusiose komandos namų rungtynėse apsilankydavo vidutiniškai po 3764 sirgalius.
„Rytas“ naująjį LKL sezoną pradės rugsėjo 21 dieną, kai namuose priims Klaipėdos „Neptūną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.