Istorinį triumfą prisiminęs E. Jankauskas išskyrė esminę detalę UEFA Čempionų lygos finalui

2024 m. birželio 1 d. 11:34
Interviu
Lietuvos vyrų futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas prieš 20 metų su „FC Porto“ triumfavo UEFA Čempionų lygoje. Specialistas prisiminė senus laikus, išskyrė futbolo pokyčius ir nesirinko šeštadienį vykstančio finalo tarp Madrido „Real“ ir Dortmundo „Borussia“ nugalėtojo.
Daugiau nuotraukų (1)
2003/2004 m. sezone E.Jankauskas ir „FC Porto“ laimėjo UEFA Čempionų lygą, o lietuvis sužaidė 10 iš 13 galimų mačų visame pirmenybių sezone.
E.Jankauskas pažvelgė į esminius pokyčius tarp futbolo prieš 20 metų ir dabarties.
„Futbolas dabar yra tikrai pasikeitęs. Tais laikais įžaidžiant kamuolį visi žaidėjai turėjo stovėti už 16 m ribos (šypsosi – red.). Dabar gali būti ir baudos aikštelėje. Tada buvo mažiau keitimų (3 anksčiau, 5 dabar). Pokyčių tikrai yra, o jie yra į naudą žaidėjams. Daugiau keitimų leidžia patausoti futbolininkus.
Kalbant apie fizinius parametrus, tikslių skaičių nežinau, bet matome, kad gynėjai šiais laikais itin dažnai atsiduria puolime. Prieš 20 metų tai matydavome rečiau. Bet ir tais laikais būdavo sunku žaisti, konkurencija, kaip ir dabar, buvo itin didelė“, – sakė E.Jankauskas.
Ką dabar E.Jankauskas prisimena apie prieš 20-metį vykusį UEFA Čempionų lygos finalą?
„Šilčiausi prisiminimai ateina vėliau, nes aš atsimenu, kad tą dieną, tą vakarą, kai laimėjome, emocijos buvo tiek išdegusios dėl pasiruošimo, tad tas įvertinimas ir supratimas ateina kiek vėliau.
Jeigu taip pagalvoti, nelabai daug ką ir atsimenu (šypsosi – red.). Taip, laimėjau, bet tada norėjau greičiau grįžti namo. Negalvojau, kad po 20 metų kažkas klaus, kaip tada jaučiausi (šypsosi – red.)“, – pasakojo E.Jankauskas.
Šeštadienio vakarą į mūšį dėl UEFA Čempionų lygos titulo nuo 22:00 val. Lietuvos laiku stos „Real“ ir „Borussia“ futbolininkai.
Tiesa, E.Jankauskas ne itin norėjo prognozuoti finalo, tačiau išskyrė esminį elementą, kas bus svarbiausia lemiamame mače.
„Aš manau, kad finale būna šansai 50 prieš 50. Nesvarbu, kiek klubas yra laimėjęs titulų, kiek patirties sukaupęs tokios svarbos rungtynėse. Kartais patirtis uždeda papildomą svorį.
Labai daug ką lems psichologinis pasiruošimas ir maksimalus energijos išsaugojimas iki mačo pradžios. Labiausiai išvargstama yra iki rungtynių, kuomet yra laukiama ir treniruojamasi“, – samprotavo E.Jankauskas.
Šįmet UEFA Čempionų lygos finalas vyksta Londone, o svarbiausios pirmenybių kovos eigą nuo 22:00 val. sekite tinklalapyje lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.