Ypač vertinami ir žemaičių blynai, kurių receptų gausu tiek knygose, tiek interneto platybėse.
Tačiau ne kiekviena šeimininkė žino gudrybę, kaip gaminti žemaičių blynus, kad šie neliptų nei prie rankų, nei prie keptuvės ir kitų paviršių, prie kurių tik prisiliečia.
Gražiai suformuoti žemaičių blynus šlapiomis rankomis ne visoms pasiseka. O ir blynų tešla neretai išsileidžia.
Tad ką daryti?
Patyrusios šeimininkės išduoda vieną gudrybę. Žemaičių blynai geriausiai formuojasi tuomet, kai bulvės šiek tiek pamaišomos – verdamos ir skustos, ir su lupena. Galima netgi neišvirti iki galo.
Virtas bulves pirmiausia reikia gerai atvėsinti, neskubėti jų minkyti. Kai kurios šeimininkės išverda bulves netgi iš vakaro.
Blynų tekstūra geriausia būna bulves malant mėsmale arba trinant smulkia burokine trintuve. Į bulves įmušus kiaušinį, subėrus miltus, reikėtų iškart ir formuoti blynus, tešlos ilgai nelaikyti.