Patyrusios šeimininkės patarė, ką daryti, kad prie rankų neliptų žemaičių blynai ir tešla būtų tobula

2025 m. sausio 3 d. 13:15
Lrytas.lt
Bulviniai patiekalai – vieni mėgstamiausių lietuvių virtuvėje. Tiek šaltuoju metų laiku, tiek vasarą bulvės verdamos, kepamos, minkomos. Iš šios daržovės gimsta patys gardžiausi patiekalai.
Daugiau nuotraukų (3)
Ypač vertinami ir žemaičių blynai, kurių receptų gausu tiek knygose, tiek interneto platybėse.
Tačiau ne kiekviena šeimininkė žino gudrybę, kaip gaminti žemaičių blynus, kad šie neliptų nei prie rankų, nei prie keptuvės ir kitų paviršių, prie kurių tik prisiliečia.
Gražiai suformuoti žemaičių blynus šlapiomis rankomis ne visoms pasiseka. O ir blynų tešla neretai išsileidžia.
Tad ką daryti?
Patyrusios šeimininkės išduoda vieną gudrybę. Žemaičių blynai geriausiai formuojasi tuomet, kai bulvės šiek tiek pamaišomos – verdamos ir skustos, ir su lupena. Galima netgi neišvirti iki galo.
Virtas bulves pirmiausia reikia gerai atvėsinti, neskubėti jų minkyti. Kai kurios šeimininkės išverda bulves netgi iš vakaro.
Blynų tekstūra geriausia būna bulves malant mėsmale arba trinant smulkia burokine trintuve. Į bulves įmušus kiaušinį, subėrus miltus, reikėtų iškart ir formuoti blynus, tešlos ilgai nelaikyti.
žemaičių blynaiBulvėstešla
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.