Tačiau net ir jų lukštus galima panaudoti paverčiant juos aromatingais prieskoniais.
Naudodami daržovių atliekas sutaupysite pinigų ir sumažinsite aplinkai tenkančią naštą.
Reikės:
Svogūnų žievelės
Česnakų žievelės
Druska
Pipirai
Paprikos prieskoniai
Aitriosios paprikos prieskoniai
Paruošimas:
Lukštus džiovinkite saulėje arba orkaitėje žemoje temperatūroje, kol jie visiškai išdžius. Džiovintus lukštus sumalkite į miltelius blenderiu arba kavos malūnėliu.
Įberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal savo skonį.
Šiuos miltelius galima naudoti kaip universalų prieskonį sriuboms, troškiniams ar net marinatams.
Išbandykite, šį paprastą prieskonį pasigaminti namuose vos per kelias minutes ir pamatysite, kaip lengva panaudoti svogūnų lukštus savo ir aplinkos labui.