Gardūs pietūs – tiesiai iš „Norfos“ parduotuvių

2024 m. rugsėjo 13 d. 10:00
Kaip greitai paruošti pietus? Ką palikti vaikams, kad grįžę iš mokyklos galėtų lengvai pasišildyti? Ką pasiūlyti studentui ar žmogui, dirbančiam lauke, kokį lauknešėlį pietums nusinešti į biurą? Tai aktualu visiems, grįžusiems į įprastą darbo ir mokslų ritmą.
Daugiau nuotraukų (3)
Gardu, sotu, šviežia ir nebrangu – gausybę pasiūlymų pietums, kurių nereikia ruošti, savo pirkėjams turi prekybos tinklas „Norfa“. Nuo salotų lengvam užkandžiui iki blynų, blynelių ar sočių mėsos bei žuvies kepsnių su įvairiausiais garnyrais – čia kiekvienas išsirinks pagal skonį ir piniginę.
Apyvarta kasmet auga
Kad kasmet populiarėja paruošti įvairiausi patiekalai – tiek karštieji, tiek tie, kuriuos reikia tik pašildyti, patvirtino UAB „Rivona“ vadybininkė Nadežda Perminienė.
„Vien per septynis šių metų mėnesius šio segmento apyvarta augo apie 10 procentų. Dirbu šalia „Norfos“ parduotuvės ir ne kartą mačiau, kad pietų metu sunku net prieiti prie kulinarijos skyriaus – tiek daug ten būriuojasi žmonių, besirenkančių pietus“, – pasakojo ji.
Tai gali lemti daugybė priežasčių. Žmonės vis labiau taupo laiką ir nenori gaišti jo virtuvėje, kai gardžių ir šviežių patiekalų, paruoštų kaip namuose, gali įsigyti parduotuvės kulinarijos skyriuje.
Kiti vertina tai, kad paruošti patiekalai iš parduotuvės atsieina pigiau nei kavinėje.
Svarbu ir tai, kad parduotuvėje galima susikomplektuoti pietus kaip kam patinka: pasirinkti karštąjį patiekalą arba tokį, kokį tereikia pašildyti, taip pat išsirinkti mėgstamą garnyrą, salotas ar mišrainę, o galiausiai – desertą.
Populiariausi patiekalai
Kulinarijos skyriuose pasirinkimas – itin didelis, o asortimentas dažnai keičiamas.
Kiekvienas kulinarijos cechelis, veikiantis „Norfos“ parduotuvėse ir gaminantis vietoje, dažnai keičia produkciją, kad pirkėjai matytų įvairovę ir patiekalai jiems neatsibostų.
Kokių patiekalų ar užkandžių pirkėjai dairosi dažniausiai?
Pasak N.Perminienės, visais sezonais pati populiariausia prekė – kepta duona su majonezu ir česnakais.
Vasarą pirkėjai noriai pirko paruoštus šaltibarščius – jų pardavimas labai padidėjo.
Ar pietums, ar vakarienei, ar švenčių stalui perkama ne tik kepta duona, bet ir „Lietuviška“ mišrainė, šaltiena, krabų salotos, „Naminės“ salotos su dešra, kopūstų ir morkų salotos. Labai mėgstamas ir varškės apkepas.
Tarp populiariausiųjų – vištienos kepsnys su pievagrybiais ar traški vištiena – šiuos patiekalus tereikia pasišildyti.
Pietus paruoš net vaikai
O ką galima pasiūlyti moksleiviams, studentams, kad jie galėtų pasišildyti patys? Ką galima nupirkti, kad ne tik vaikai, bet ir tėvai, grįžę iš darbo, galėtų greitai paruošti kokybiškus ir visaverčius pietus ar vakarienę?
Pasirinkimas – taip pat didžiulis: nuo blynų, lietinių su įvairiausiais įdarais iki kotletų ir kepsnių.
„Lietinių yra ir saldžių, su obuoliais, razinomis, persikais, ir pikantiškų, su mėsos įdarais. Bulviniai blynai taip pat su įvairiais įdarais ar be jų. Čeburekai – su mėsa, sūriu ar grybais. Kibinai su vištiena ar kiauliena. Tad kiekvienas pasirinks pagal skonį“, – vardijo N.Perminienė.
Naujiena „Norfos“ kulinarijos skyriuose – bulviniai rageliai su skirtingais įdarais: varške, grybais, vištiena. Skoniu panašūs į „Žemaičių“ blynus, tik kitokios formos. Tad šie rageliai turėtų patikti visiems panašių patiekalų gerbėjams.
Visuomet populiarūs ir daugelio pamėgti „Kijevo“ kotletai, kiti mėsos ar žuvies kepsniai. Čia pat, „Norfoje“, nusipirkus garnyro ir salotų, paruošti pietus ar vakarienę truks vos kelias minutes.
Patiekalai lyg iš kavinės
„Norfos“ parduotuvėse yra ir karštos vitrinos, iš kurių galima pasirinkti karštųjų patiekalų ir papietauti nusinešus į biurą, namus ar tiesiog prisėdus lauke.
Vieni populiariausių ir pirkėjų jau pamėgti – karšti bulviniai vėdarai. Šviežiai pagaminti, ką tik iškepti.
Taip pat galima išsirinkti įvairiausių keptų mėsos – kiaulienos ar vištienos – dalių. Mėsa marinuojama ir kepama pardavimo vietoje, todėl galima neabejoti, kad ji visuomet šviežia.
Patogu ir tai, kad vitrinoje visuomet yra ką tik iškeptų bulvių, tad iškart galima susikomplektuoti patiekalą, teliks įsigyti salotų.
Lengvai paruošiama sriuba
Dar vienas pasiūlymas tiems, kurie nori paruošti greitus pietus, – konservuotos sriubos.
„Rivonos“ konservų ceche pagamintas konservuotas sriubas pamėgo patys įvairiausi „Norfos“ pirkėjai.
Vieni jų – jauni, skubantys žmonės, pavyzdžiui, studentai. Atsidarę stiklainį konservuotos sriubos ir užpylę ją vandeniu jie per kelias minutes turi patiekalą, kuris skoniu primena gamintą močiutės ar mamos.
Šios sriubos populiarios ir tarp įvairų pamaininį darbą dirbančių žmonių, kurie daug laiko praleidžia įvairiose komandiruotėse. Pavyzdžiui, tolimųjų reisų vairuotojai, kurie neturi sąlygų maistui ruošti.
„Rivonos“ konservuotos sriubos paklausios ir tarp stovyklautojų ar poilsiautojų, kurie jas noriai vežasi į gamtą, sodą, nes tuomet gardžius ir namų virtuve kvepiančius pietus gali paruošti greitai ir paprastai, o rezultatas patinka visiems.
Sriubas noriai perka ir išrankiausios šeimininkės – stiklainėlis ar du tikrai praverčia, kai grįžus po darbų namo nebėra laiko ar nesinori stovėti prie viryklės.
Tuo labiau kad „Rivonos“ konservų cecho produkcija yra iš visiškai natūralių ingredientų ir jau išvirta, tad sriubai paruošti daug laiko sugaišti nereikės: stiklainio turinį reikia sudėti į puodą, užpilti tokiu pat kiekiu vandens ir pakaitinti, kad ištirptų ir susimaišytų visi komponentai. Tam prireiks vos 3–4 minučių.
Daugiau nei 15 rūšių
Kokias „Rivonos“ gaminamas sriubas labiausiai mėgsta lietuviai? Konservų cecho vadovo Aurimo Gargaso teigimu, viena lyderiaujančių sriubų – charčio. Jos skonio paslaptis – šiai sriubai naudojama tikra natūrali šviežių pomidorų tyrė.
„Kad sriubai gaminti naudojami ne konservuoti pomidorai ar jų pasta, o būtent švieži, lemia, jog ji yra viena populiariausių“, – pasakojo konservavimo cecho vadovas.
Dar viena lietuvių itin pamėgta – virtuvės klasikai priskiriama raugintų agurkų sriuba.
Iš mėgstamiausių sriubų trejetuko niekam kitam savo pozicijų neužleidžia barščiai, kurių „Rivona“ gamina net kelias rūšis, – tai barščiai su baravykais, barščiai su šonine, barščiai su raugintais kopūstais, barščiai su šviežiais kopūstais.
Be pirkėjams įprastų daugiau nei 15 rūšių konservuotų sriubų – raugintų kopūstų, burokėlių, šiupininės, rūgštynių ar pupelių, „Norfos“ parduotuvių lentynose galima rasti ir „Ispaniškos“ sriubos. Tai ypatingo skonio daržovių sriuba su specifiniais prieskoniais, turinti savo ištikimų pirkėjų ratą.
O mėgstantys sočias sriubas turėtų atkreipti dėmesį į vištienos sriubą – tai bendras trijų UAB „Rivona“ padalinių – konservų cecho, mėsos cecho ir prieskonių skyriaus – kūrinys.
Tad užsukę į „Norfą“ pietus ar vakarienę paruošite lengvai ir greitai, o svarbiausia – kaskart vis kitokius.
NorfaužkandžiaiRivona
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.