Patarimai norintiems kepsninėje išsikepti gardžios vištienos: tinkamiausia temperatūra ir kepimo laikas

2024 m. liepos 23 d. 10:00
Kai pabosta tradicinis kiaulienos šašlykas ar renkasi sveikatai palankesnę mitybą, visų akys nukrypsta į vištieną. Prekybos centre „Norfa“ yra daugybė skirtingų marinuotos vištienos rūšių gaminių, tad sau labiausiai patinkantį patiekalą ras ir pikantiško skonio ieškantis gurmanas, ir mažus valgytojus norintys pradžiuginti tėvai.
Daugiau nuotraukų (5)
Svarbu gerai iškepti
„Mitybos specialistai ragina dažniau valgyti vištienos, nes dėl nedidelio jungiamojo audinio kiekio organizmas ją įsisavina lengviau nei gyvulių mėsą. Vištiena nekaloringa ir lengvai virškinama. Ji turi daug žmogaus organizmui būtinų amino rūgščių, o palyginus su kita mėsa daugiau raumeninio audinio, baltymų“, – primena „Norfa“ mėsos ekspertai.
Ant grotelių kepsninėje galima išsikepti labai daug skirtingų vištienos rūšių. Pirmiausiai, kepant šašlykinėje ar kamado tipo kepsninėje reikia įvertinti kokio dydžio gabaliukus (ar visą vištą) kepsite ir ar mėsa turi kaulų. Būtent kaulingos dalys kepa žymiai ilgiau.
Labai svarbu vištieną kepti ant vidutinės kaitros ir dažnai vartyti. Vištienos krūtinėlė bus sultingesnė, jei ant grotelių kepsite gabaliuką su odele, kurią patiekiant ant stalo galite pašalinti.
Labai svarbu vištieną iki galo gerai iškepti, tad patikrinkite temperatūrą specialiu termometru. Gerai iškepusi vištiena turi būti 74–77 laipsnių karščio.
Kiek laiko kepti?
  • Vištienos krūtinėlei be kaulo iškepti užteks 10–15 minučių.
  • Vištienos krūtinėlei su kaulu reikės 15–20 minučių.
  • Vištienos ketvirčiai, pusę viščiuko kepa apie 30–35 minutes.
  • Vištienos sparnelius kepsninėje iškepsite per 10–15 minučių.
  • Vištienos šlaunelės ir kulšelės kepa 25–30 minučių.
Prieš patiekdami leiskite vištienai pailsėti apie 5 ar net 10 minučių. Tai leidžia pasiskirstyti mėsos sultims.
Sveriamos naujienos
Prekybos centre „Norfa“ yra itin gausus marinuotos vištienos pasirinkimas. Sveriamos mėsos skyriuje galite rasti šio sezono naujieną – marinuotas viščiukų sparnelių vidurines dalis meksikietiškame padaže. Šis marinatas patiks aštresnio skonio mėgėjams, nes jaučiami čili prieskoniai, svogūnas ir česnakas.
Dar viena naujiena – marinuotos viščiukų blauzdelės be sąnario azijietiškame marinate. Tai japoniško stiliaus marinatas, kuriame jaučiamas lengvas saldumas ir lengvai užslėptas karis.
Ieškantiems labiau tradicinio skonio, verta paragauti „Šeimos“ vištienos šašlyko be kaulo.
Marinuotos vištienos gaminiai sveriamos mėsos skyriuje puikus pasirinkimas tiems, kurie nori tam tikro kiekio produkcijos.
Kviečia pakeliauti
Šį sezoną„Norfoje“ rasite ir naują marinuotos vištienos liniją – „Pažink skonį per šalį“, kurią ruošia įmonė „Rivona“. Kiekvienas marinatas yra sukurtas būtent pagal konkrečios šalies tradicinius skonius.
Jei mėgstate lengvą saldumą su kario aromatu – paragaukite marinuotų vištienos kepsnelių „Japonija“, kurie puikiai atskleidžia tolimųjų rytų skonius.
Pirmenybę teikiantiems žolelių marinatams verta išbandyti marinuotos vištienos filė „Graikija“. Tai švelnaus, bet itin kvapnaus skonio patiekalas.
Gausiam svečių būriui kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas puikiai tiks marinuotos viščiukų tulpelės „Kuba“. Marinatas išsiskiria iš visų kitų savo skonio savybėmis ir tinka visai šeimai, nes nėra aštrus, o poskonyje jaučiamas sūrio skonis.
Marinuotos viščiukų sparnelių vidurinės dalys „Marokas“ nukels į egzotišką Afrikos šalį, kur daug skonių ir kvapų. Marinatas turi truputį saldumo, bet tuo pačiu ir labai mažai aštrumo, o skoninėse savybėse atsiskleidžia slyva ir cinamonas.
Marinuotos vištienos linija „Pažink skonį per šalį“ išskirtinė ir tuo, kad viskas supakuota į specialų kepamą indelį, kuriame vištieną galima kepti orkaitėje net neišėmus iš pakuotės.
Svarbu rinktis kepamas dešreles
Dar viena sezono naujiena – dviejų rūšių vištienos šašlykai.
Vištienos šašlykas su kaulu „Pfefferico“ marinate turi paprikos, česnako ir garstyčių skonio.
„Bičiulių“ vištienos šašlykas be kaulo tinka visai šeimai, nes yra švelnaus skonio su lengvu sūrio poskoniu.
Jei vis dėl to norisi išsikepti kažką greičiau – rinkitės vištienos kepamąsias dešreles. Atminkite, kepsninėje visuomet kepkite tik specialiai kepimui skirtas dešreles, nes kepant ant žarijų daugelyje paprastų dešrelių esanti nitritininė druska kepant reaguoja su amino rūgštimis esančiomis mėsoje ir gali susidaryti kancerogeniniai junginiai.
Vaikams ir nemėgstantiems aštraus maisto patiks švelnaus skonio kepamosios vištienos dešrelės, o ieškantys kažko pikantiškesnio turėtų paragauti „Chili Lime“ kepamųjų vištienos dešrelių, kurios yra švelnaus čili skonio.
Kadangi vasarą kepsninėje daugelis kepa bent kartą per savaitę, nauji „Rivona“ marinuotos vištienos gaminiai puiki galimybė išbandyti naujus skonius, patirti egzotiškų šalių aromatus ir nudžiuginti kompaniją ar artimuosius puikiu patiekalu.
vištienagrilio kepsniaiNorfa
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.