Pasirinkimas platus
„Perkantiems mėsos gaminius visada rekomenduojame skaityti sudėtį: joje turėtų būti mažėjančia tvarka surašyta naudojama mėsa, lašinukai, druska, prieskoniai. Mes naudojame iš patikimų tiekėjų pirktą kiaulieną, jautieną, kiaulių kietuosius nugaros lašinukus – kad būtų pagaminta geros kokybės, standžios konsistencijos dešra, pjūvyje matytųsi gražiai pasiskirsčiusi mėsa ir lašinukai“, – pabrėžia „Rivona“ mėsos technologė Daiva Vaišvilienė.
Moderniai įrengtame „Rivona“ mėsos gamybos ceche pagaminama dešimtys įvairiausių gaminių nuo vytintų ir šaltai rūkytų dešrų, kitų gaminių, dešrų ir dešrelių, karštai rūkytų produktų, vyniotinių iki mėsos marinuotos produkcijos, šaltienos, mėsos slėgtainių ir net vėdarų.
Natūralūs produktai
Viena populiariausia mėsos gaminių yra „Kaimiška linija“, kuri pasižymi senomis tradicijomis, tikru dūmu ir puikiu skoniu.
„Norėdami įsigyti kaimiškų mėsos gaminių nebeprivalote vykti į kaimą ar ieškoti juos gaminančių ūkininkų. Gardžiai kaimiškai paruoštos dešros, kumpio ar lašinių rasite ir netoli savo namų prekybos centre „Norfa“, – pataria Daiva.
„Kaimiškos linijos“ asortimente sūdyti ir šaltai rūkyti kaimiški lašiniai, sūdytas ir šaltai rūkytas kiaulienos kumpis, virtas kaimiškas vyniotinis, šaltai ir karštai rūkyta kiaulienos nugarinė, šaltai rūkyta dešra ir vytintos dešrelės.
„Kaimiškų mėsos gaminių linija ypatinga tuo, kad viskas gaminama tik iš lietuviškos mėsos ir gardinama tik natūraliais prieskoniais. Visa kaimiškų gaminių linijos produkcija gaminama pagal senovinius lietuviškus receptus. Nuo kitų įmonėje gaminamų produktų šios linijos produkcija skiriasi išvaizda, skoniu, pateikimo būdu“, – paaiškina mėsos technologė.
Netradiciniai skoniai
„Rivona“ pasiryžusi patenkinti visų mėsos gerbėjų pageidavimus, tad turi ką pasiūlyti ir tikriems gurmanams. Pavyzdžiui, išskirtinių skonių vyniotinių ir lėtai virtų šonkaulių.
Vyniotinių asortimentas itin platus, čia galima rasti nuo klasikinių mėsos vyniotinių iki kiaulienos vyniotinių su liežuviais, kiaulių ausimis, spanguolėmis, šparaginėmis pupelėmis. Taip pat „Rivona“ gamina ir virtus vištienos vyniotinius su grietinėle ir laukiniu česnaku, spanguolėmis ar „Kaimiško“ stiliaus.
Ieškantiems netradicinių skonių verta paragauti virtą karkos vyniotinį su krienais, virtą liežuvinį slėgtainį ir virtą „Kaimišą“ kepeninį vyniotinį.
„Mūsų lėtai virti šonkauliai yra labai mėgiami. Nusipirkus „Rivonos“ lėtai virtus šonkaulius, juos tereikia tik pašildyti orkaitėje, keptuvėje ar grilyje. Tai gali būti pietų ar vakarienės greitai paruošiamas patiekalas arba grilio šventinis minkštas ir sultingas patiekalas. Pakuotėje pirkėjas ras ne tik sultingą mėsą, bet ir skanų padažą“, – pasakoja D. Vaišvilienė.
Gamyba vyksta tris savaites
Kasmet didėja vytintų dešrų ir gaminių paklausa, o su ja ir „Rivona“ siūlomas asortimentas.
„Gamyba yra pati sudėtingiausia iš visų mėsos perdirbimo technologijų. Šiems gaminiams vytinti naudojame specialias brandinimo ir vytinimo kameras, kuriose vytinimas vyksta prie nustatytų drėgmės, temperatūros ir oro judėjimo greičio parametrų. Vytintos dešros, gaminiai brandinasi ir vytinasi kamerose apie 3 savaites“, – paaiškina mėsos technologė.
Šiais metais pristatytos šios vytintų gaminių naujienos:
- Aukščiausios rūšies vytinta kiaulienos nugarinė su su brandintais juodaisiais pipirais – skonis ir aromatas būdingas „Prosciutto Crudo“ tipo vytintiems itališkiems gaminiams, o dar ypatingesnio skonio suteikia brandinti juodieji pipirai.
- Lietuviškų skonių ieškantys apsidžiaugs paragavę vytintos kiaulienos dešros su tikrais baravykais.
- Vytinta dešra „Girios su spanguolėmis“.