Geriausias būdas atsikratyti blogo kvapo šaldiklyje: jį sugers visų turima priemonė

Prasidėjo šviežių vaisių, uogų ir daržovių sezonas, o daugelis mūsų juos mėgstame užsišaldyti ir šaltajam sezonui. Niekas neprilygsta sode skintoms uogoms, kurias žiemą galime panaudoti pyragams ar tiesiog mėgautis jomis, kaip desertu. Dažnai kylanti bėda – nemalonus kvapas šaldiklyje, kuris atsiranda, rodos, nežinia iš kur. Dalijamės patarimais, kaip jį išnaikinti.

Svarbu išlaikyti žemą temperatūrą šaldiklyje.<br>123 rf nuotr.
Svarbu išlaikyti žemą temperatūrą šaldiklyje.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2024, 5:19 PM

Atrodo, jei šaldiklis puikiai veikia, atidarius dureles nosį turėtų kutenti šaltuko kvapas, bet ne neaiškus dvokas. Jei netyčia nebuvo dingusi elektra ir tikrai viską uždarėte, šaltyje nei daržovės, nei uogos ar mėsa neturėtų sugesti, bet visada būna išimčių.

Dažniausiai dėl blogo kvapo šaldiklyje kaltos yra bakterijos, rašo portalas „The Kitchn“. Mikrobai – bakterijos, mielės ir pelėsiai – tampa neaktyvūs šaldikliuose, kuriuose nustatyta aukšta šaldymo temperatūra (ne mažiau nei 18 laipsnių šalčio), tad greičiausiai kažkas išsiliejo ar atšilo žemesnėje temperatūroje. Aišku, produktai užšąla ir mažesnėje temperatūroje, todėl žmonės taupydami elektrą ją pakelia. Vienas iš požymių, kad ji svyruoja – susikaupęs ledas ar sniegas kamerose ar ant sienelių.

Na, o jei kvapas jau yra, teks viską kruopščiai išvalyti ir išnaikinti blogą aromatą, kad jis neįsigertų į naujai šaldyti sudėtus produktus.

Kaip išvalyti šaldiklį?

1. Ištuštinkite šaldiklį: gerus produktus sudėkite į šaltkrepšius ar šaldytiems produktams skirtas dėžes.

2. Išmeskite likučius, apdžiūvusi, pabirusį maistą ar išsiliejusius skysčius.

3. Išvalykite šaldiklį. Jei jame daug sušalusio ledo ar sniego – teks jį atitirpinti. Jei nieko panašaus nėra, užteks pasidaryti mišinį iš sodos ir vandens (tokią lyg tyrelę) ir švelniai nušveisti juo šaldiklio vidų.

4. Sugerkite kvapus. Jei vis dar jaučiamas blogas kvapas, reikia jį išnaikinti. Į indelį įdėkite dubenį su malta kava, soda arba kepimo milteliais. Uždarykite dureles ir palaukite iki valandos.

5. Sudėkite viską atgal. Puiki proga viską surūšiuoti ir prisiminti, ką reikėtų greičiau suvartoti.

Norint išvengti blogo kvapo svarbu stebėti šaldiklio temperatūrą. Geriausiai, jei šaldiklis turi automatinį termometrą, o jei ne – įdėkite jį. Profilaktiškai galite įdėti ir atidarytą indelį su sodos milteliais.

Parengta pagal „The Kichn“ inf.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.