Naujienų gausa
„Lietuviai itin mėgsta kepsninėje ruoštus jau tradicija tapusius šašlykus, tačiau taip pat noriai ieško ir naujų patiekalų bei skonių. Siekdami patenkinti paklausą, užtikriname didelę griliui skirtų produktų įvairovę: nuo įvairiausių mėsos marinuotos produkcijos iki šviežių ir virtų dešrelių asortimentą. Populiariausi išlieka kiaulienos ir vištienos gaminiai“, – sako „Rivona“ mėsos technologė Daiva Vaišvilienė.
Tarp grilio patiekalų mėgėjų yra dvi komandos – vieni renkasi laiko patikrintą klasikinį receptą, o kiti ieško naujų skonių. Kadangi progų kažką išsikepti ant laužo ne viena, tad ir naujovių prekybos centrui „Norfa“ marinuotus gaminius tiekianti įmonė „Rivona“ paruošė nemažai.
Ne visi galime vasarą leisti sau keliauti po egzotiškas šalis, tad naujieji vištienos marinatai supažindins su tų šalių skoniais ragaujant linijos „Pažink skonį per šalį“ gaminių.
„Skoniai yra skirtingi, būdingi įvairių šalių skoniams. Šiuos prieskonius pasiūlė Prancūzijos prieskonininkai. Visa tai atsispindi ir naujai sukurtose įdomių dizainų pakuotėse. Pakuotės bus vidutinio svorio – nuo 400g iki 1kg“, – pasakoja Daiva.
Tai kur galėsite atsidurti bent jau skonine prasme?
- Meksika. Marinuota viščiukų sparnelių vidurinė dalis meksikietiškame marinate atskleidžia meksikietišką dvasią su aštresniais skoniais ir čili prieskoniais.
- Japonija. Marinuotos viščiukų blauzdelės be sąnario azijietiškame marinate yra japoniško stiliaus, kuomet jaučiamas lengvas saldumas ir lengvai užslėptas karis. Taip pat šiuo marinatu marinuojami ir vištienos kepsneliai be kaulo, tad patiks file mėgėjams.
- Kuba. Marinuotos viščiukų tulpeles „Kuba“ pamėgs visai šeimai, nes nėra aštrios, o poskonyje truputį jaučiamas sūrio skonis.
- Marokas. Viščiukų sparnelių vidurinė dalis marokietiškame marinate patiks ieškantiems egzotikos, kai maistas šiek tiek saldus, sūrus ir vos aštrus. Skoninėse savybėse atsiskleidžia slyva ir cinamonas.
- Graikija. Norite kažko natūralaus ir mėgstate mėsą be kaulo? Rinkitės vištienos filė „Graikija“, kuri marinuota pikantiškame įvairių žolelių padaže.
Ieškantys labiau klasikinių skonių tikrai nėra pamiršti. Jiems „Rivona“ taip pat paruošė ypatingų naujienų:
- Vištienos šašlyko be kaulo „Bičiulių“ marinatas patiks ir tiks visai šeimai, nes nėra aštrus, o poskonyje truputį jaučiamas sūrio skonis.
- Vištienos šašlykas be kaulo „Šeimos“ – su trupučiu saldumo bei labai labai mažai aštrumo. Skoninėse savybėse atsiskleidžia slyva ir cinamonas. Patiks visai šeimai.
- Vištienos šašlykas su kaulu „Pfefferico marinate“ – tai klasikinis marinatas, kuriame jaučiasi paprikų, česnakų ir garstyčių skonis.
Visiems skoniams
Naujienų netrūksta ir norintiems iškepti kiaulieną. Nuo šiol nereikės kankintis namuose lupant dešimtis svogūnų, nes „Norfa“ lentynose jau yra marinuotas kiaulienos sprandinės šašlykas „Klasika“ – klasikinio skonio su svogūnais.
Naujiena šiek tiek riebesnės mėsos mėgėjams – marinuota kiaulienos šoninė pipirų marinate, kuriame atsiskleidžia turtingas įvairių juodųjų, žaliųjų ir baltųjų pipirų skonis persipynęs su džiovintais svogūnais ir česnakais. Jaučiamas lengvas aštrumas.
Sauso marinato gerbėjai taip pat gali suklusti – jiems šiam sezonui specialiai paruoštas sausai marinuotas kiaulienos sprandinės šašlykas su žolelėmis.
Šio sezono naujiena marinuoti kiaulienos šašlykai „Gero ūpo“ – tai tradiciniai tikro actinio šašlyko skonio su žolelėmis ir daržovių gabaliukais.
Nenusivilsite paragavę ir šašlyko majonezo marinate, nes jis paruoštas su kaukazietiškais prieskoniais ir kokybišku majonezu.
„Kadangi poreikis grilio produktams vis didėja, įmonėje turime modernią įrangą, kurios dėka galime pagaminti didesnius kiekius šašlykų, marinuotų šonkaulių, šviežių dešrelių, virtų dešrelių kepimui. Visi marinuota produkcija mūsų įmonėje yra pagaminama pagal tikslų užsakymą ir iškart pristatoma į „Norfos“ tinklo parduotuves“, – džiaugiasi efektyvumo D. Vaišvilienė.
Patiks visai šeimai
Kiekvieną sezoną populiarėja kepamosios dešrelės ir tai įvertinę „Rivona“ išplėtė kepamųjų dešrelių asortimentą.
Kodėl ant kepimui skirtų dešrelių užrašyta „kepamosios“? Nes šių dešrelių sudėtyje nėra nitritinės druskos. Būtent tokias reikėtų ir rinktis, jei ruošiate kepti dešreles grilyje, ant žarijų šašlykinėje ar lauže, nes nitritininė druska kepant reaguoja su amino rūgštimis esančiomis mėsoje ir gali susidaryti kancerogeniniai junginiai.
Prekybos centre „Norfa“ rasite keletą rūšių kepamųjų dešrelių. Vienos populiariausios tai klasikinio skonio virtos kepamos aukščiausios rūšies dešrelės „Gero ūpo“ pagamintos iš kiaulienos.
Norintiems pikantiškesnio ir įdomesnio skonio verta paragauti virtų kepamų kiaulienos dešrelių „Šefo svajonė“.
Kepamosios vištienos dešrelės „Chili Lime“ – vos juntamo čili skonio o švelnaus skoni kepamosios vištienos dešrelės patiks visai šeimai ir vaikams.
Tad nesvarbu, ar tiksliai žinote ko norite, ar dar tik svarstote, ką galima būtų iškepti kepsninėje, prekybos centre „Norfa“ sprendimą ras kiekvienas.