Gaminate paprastus pusryčius namuose? Avokadų skrebučiai. Vykstate vėlyvųjų pusryčių? Ir vėlgi puikiai tinka avokadų skrebučiai.
Ruošiant avokadų skrebučius namuose, galima pridėti ir įvairių kitų ingredientų, kaip pomidorų ir mocarelos, medaus ir jogurto arba kiaušinių salotų.
Kad avokadų skrebučiai būtų visiškai tobuli, rekomenduotina laikytis šių trijų taisyklių.
1. Nepjaustykite, o sutrinkite.
Nereikia įmantriai pjaustyti plonais griežinėliais avokadų ar kurti sudėtingų avokadų rožių. Visi jau esame matę tuos tobulai išskobtus avokado griežinėlius ant skrebučio, ir nors jie labai gražūs, juos gaminti per daug sudėtinga.
Be to, avokadai, kuriuos galima taip dailiai supjaustyti griežinėliais, dažnai būna nepakankamai prinokę (kaip tik tai ir išduoda, ar avokadas prinokęs). Kreminė prinokusių avokadų tyrės tekstūra skrebučiams suteikia geriausią skonį.
2. Įspauskite žaliosios citrinos.
Avokadų skrebučiams pagardinti būtina naudoti žaliųjų citrinų sultis, nes jų rūgštumas subalansuoja avokado sodrumą. Išspaustos žaliosios citrinos šiek tiek pagyvina ir paryškina skonį. Įprasta geltona citrina taip pat tinka, bet žaliųjų citrinų sultys suteikia geresnį skonį.
3. Pagardinkite meksikietišku prieskonių mišiniu.
Nors avokadų skrebučius įprasta pabarstyti druska, pabandykite „pakelti“ juos į kitą lygį, pabarstydami meksikietiškais „Tajín“ prieskoniais. Tai yra meksikietiškas prieskonių mišinys, pagamintas iš čili miltelių, žaliųjų citrinų ir druskos.
Šis aštrus, rūgštus ir sūrus prieskonis puikiai dera su avokadais. Patikėkite, gausite pačius skaniausius ir puikiausius avokadų skrebučius.
Parengta pagal thekitchn.com.