Bananų milteliai yra ne tik saugus gaminimo būdas, bet ir mokslininkai įrodė, kad jie naudingi mūsų organizmui. Kai eksperimentiniai produktai buvo išbandyti, vartotojai pranešė, jog jie buvo patenkinti skoniu. Bananų žievelėse yra daug kalio, magnio ir antioksidantų junginių, kurie padeda kovoti su vėžiu.
Tačiau yra ir neigiama pusė – per daug bananų žievelės miltų įdedant į sausainių tešlą, sausainiai gali tapti šiek tiek rudais ir kietais, galbūt dėl per didelio skaidulų kiekio. Tačiau kai porcijos buvo gaminamos su milteliais, kuriuose buvo 7,5 procento bananų žievelės, sausainių tekstūra buvo patrauklesnė.
Be to, bananų milteliai kambario temperatūroje gerai išsilaiko 3 mėnesius. Nors tyrime buvo nagrinėjamas tik bananų žievelių poveikis keptiems sausainiams, rezultatai rodo, kad galima svarstyti bananų žievelių miltelių naudojimą duonos, pyragų ir makaronų gaminiuose.
Taigi kitą kartą, prieš išmetant banano žievelę, pagalvokite dar kartą apie tai gerai ir jums už tai vėliau padėkos pilvas.
Parengta pagal sciencealert.com.