Avokadas, supjaustytas skiltelėmis ir uždėtas ant skrebučio, pagardintas žiupsneliu druskos, tampa absoliučiu skanėstu pusryčių ar priešpiečių metu.
Tačiau šie vaisiai tikrai sotūs, tad vienam žmogui neretai užtenka pusės avokado – kita pusė paliekama. Ir daugelis jau yra patyrę: sunku išsaugoti nepanaudotą avokado pusę, kad ji nepajuoduotų.
Tačiau yra keletas būdų, kaip išsaugoti šviežią, kad jo nereikėtų išmesti.
Meksikietiškų restoranų Vašingtone ir Niujorke šefas ir savininkas, kulinarinių knygų autorius Roberto Santibanezas pasidalijo paprastu patarimu. Portalui „Tasting table“ jis sakė: „Jei avokadą perpjovėte perpus ir norite išsaugoti kitą pusę, sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite avokadą šaldytuve – taip jis išliks šviežias ir žalias, nepajuodavęs.“
Antrąją pusę jis rekomenduoja suvartoti kitą dieną. Tačiau šefas pažymėjo, kad visiškai saugu valgyti avokadą, jei jis yra šiek tiek pajuodavęs – tereikia šią dalį nupjauti.
Portalas „Express“ pasidalijo dar vienu patarimu, gautu iš avokadų augintojų: perpjautą avokadą iškart apšlakstykite citrinos sultimis. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite avokadą šaldytuve: paprasta, kaip dukart du.
Arba perpjautą avokadą dėkite minkštimu žemyn į stiklinį ar plastikinį indą, pripildytą vandens, ir taip pat laikykite šaldytuve.
Tad išbandykite šiuos metodus, ir daugiau niekada nereikės išmesti avokado.