Pažvelkime į sviesto sudėtį ir tai, kiek laiko jis gali būti kambario temperatūroje.
Kas yra sviestas? Tai pieno produktas, kuris gaminamas atskiriant kietąsias medžiagas – riebalus – nuo skysčio – pasukų. Svieste turi būti ne mažiau kaip 80 procentų riebalų. Sviesto spalva gali būti nuo baltos iki tamsesnės geltonos, priklausomai nuo to, kuo šeriamos karvės.
Jei sviestas pažymėtas kaip „saldžios grietinėlės sviestas“, tai reiškia, kad grietinėlė, naudota jam gaminti, buvo pasterizuota. Pasterizavimas – tai procesas, kai kremas termiškai apdorojamas, kad sunaikintų kenksmingus mikroorganizmus.
Ar galima laikyti sviestą kambaryje?
JAV Žemdirbystės departamentas nurodo, kad sviestas gali pastovėti kambario temperatūroje. Bet jei jis ten paliekamas keletui dienų, sviestas gali apkarsti.
Todėl nerekomenduojama palikti sviesto kambario temperatūroje ilgiau nei vieną ar dvi dienas.
Geriausia sviestinėje kambario temperatūroje laikyti tik tiek sviesto, kiek jo bus sunaudota per 1–2 dienas – tuomet visuomet mėgausitės geriausiu jo skoniu.
Parengta pagal cnn.com