UAB „Augma“ Tiekimo skyriaus vadovė Simona Vilkanec teigia, kad įmonės klientai vertina platų prieskoninių žolelių pasirinkimą ir šventiniu periodu jų užsakymai gerokai padidėja. Bendrovės atstovė dalijasi įžvalgomis, kokios žolelės praverstų jūsų šventiniams patiekalams.
Laurų lapai
Laurų lapai suteikia patiekalams „ryškumo“, todėl jie yra nepamainomi sočiuose troškiniuose ir kituose ilgai troškinamuose patiekaluose. Jie suteikia pipirinį, netgi šiek tiek vaistinį skonį. Lauro lapus naudokite pradėdami gaminti ir juos išmeskite, kai patiekalas bus paruoštas. Švieži lapai yra aitresni nei džiovinti – jei turite galimybę, visada naudokite šviežius lapelius.
Levandos
Šis puikus augalas ne tik puikiai atlieka dekoratyvinę paskirtį, bet ir yra naudojamas kaip prieskoninė žolelė įvairiuose patiekaluose. Tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams, tačiau naudokite saikingai, nes žolelės yra aitrios.
Mėtos
Mėtos yra nepamainomos žolelės – tinka tiek maistui ruošti, tiek kokteiliams, arbatoms. Dėl vertingų gydomųjų savybių yra auginamos nuo seniausių laikų. Mėtų arbata padės palengvinti virškinimą, tačiau negerkite jų prieš miegą, nes mėtos turi ir stimuliavimo efektą.
Raudonėliai
Raudonėliai yra nuostabios Viduržemio jūros regiono žolelės, plačiai naudojamos italų ir graikų virtuvėse, puikiai derančios su daržovėmis, tokiomis, kaip pomidorai, baklažanai ir moliūgai, o taip pat su mėsa: aviena ir vištiena. Raudonėliai taip pat prisideda prie virškinimo lengvinimo, veikia ir kaip antiseptikas.
Šalavijai
Kulinarijoje šalavijai naudojami su riebiais ingredientais, tokiais, kaip kiauliena, nes taip pat palengvina virškinimą. Šalavijai ypač gerai dera su pankoliais, galima gaminti įvairius marinatus, prieskonių mišinius. Žolelės turi ir antiseptinių savybių.
Rozmarinai
Dar viena nuostabi žolelė, pasižyminti puikiu skoniu. Rozmarinai naudojami daugybėje receptų, įskaitant keptas daržoves, įvairiausius mėsos (ėrienos, vištienos) kepsnius. Puikiai dera su halumio sūriu.
Čiobreliai
Čiobreliai yra žinomi dėl savo puikių medicininių savybių, bet jie nepamainomi ir kulinarijoje. Puikiai tinka tiek mėsos patiekalams, tiek daržovių. Nepamirškite savo troškinių ir sriubų pagardinti čiobreliais.