Troškintą konservuotą vištieną gaminkite iš natūraliais lesalais lesintų vištų mėsos su kaulais – taip paruošite ne tik skanų, bet ir sveiką, kalciu ir kolagenu praturtintą patiekalą.
Vištienos mėsos gabalėliai su kaulais saikingai pasūdomi, įtrinami natūraliais prieskoniais – pipirais, česnakais. Egzotiškų prieskonių ar kitokių skonio „gerintojų“ nepatariama naudoti – vištiena ir be jų puikiai atskleis savo skonį.
Pasūdyta ir prieskoniais pagardinta mėsa sudedama į stiklainius, į kiekvieną stiklainį įpilama truputį vandens. Užsukti ir kiek vandeniu papildyti stiklainiai sudedami į konservavimui skirtą specialų aukšto slėgio indą.
Troškinama kontroliuojant temperatūrą bei slėgį pagal indo veikimo instrukciją. Troškinant aukšto slėgio inde išsaugomos maistingosios vištienos medžiagos, suminkštėja kauliukai. Tuo šis produkto paruošimo būdas skiriasi nuo troškinimo paprastame puode ar įprastoje orkaitėje.
Taip paruošta vištiena gali būti laikoma 0–6 0C temperatūroje keletą mėnesių.
„Atidarius gaminį rekomenduojama suvalgyti per 2 paras, o geriausia – iš karto. Tad vištienos konservavimui patogiausi 0,5 l talpos stiklainiai“, – pataria „Ilzenbergo dvaro ir ūkio“ vadovė Diana Jokimčienė.
Konservus gardinkite pagal savo įgeidžius – vieniems patinka daugiau druskos ar prieskonių, kiti nori druskos kuo mažiau. Tad receptus reikia prisitaikyti sau ir tai dažnai pavyksta ne iš pirmo karto – prireiks šiek tiek atkaklumo.
Aromatinguose drebučiuose išlaikyta vištiena tiks ir kaip pagardas sriuboms, ir greitas užkandis iškylai gamtoje ar sveikas ir sotus siuntinukas studentui.