Žinoma, šiame vaisiuje yra ir daugiau vertingų medžiagų, naudingų mūsų organizmui.
Vitaminas C reikalingas mūsų organizmui kovoti su nuovargiu, virusais, kitais peršalimo simptomais, vis dažniau užklumpančiais šiuo laikotarpiu.
„Neišmeskite ir citrinos žievelės, kuri prisotinta ne tik vitamino C, bet ir A bei P, kurie stiprina kaulus, kovoja su vėžinėmis ląstelėmis ir mažina blogojo cholesterolio kiekį“, – pažymi bendrovės „Augma“ rinkodaros skyriaus vadovė Monika Kubiliūtė.
Vertingi patarimai ir įdomybės apie citrinas
Vaisiais ir daržovėmis prekiaujančios bendrovės atstovė M.Kubiliūtė dalijasi naudingais patarimais apie citrinas:
- jei planuojate citrinas greit suvartoti, jas galite laikyti kambario temperatūroje apie savaitę;
- šaldytuve laikomos citrinos išliks šviežios iki 4 sav. Šaldiklyje - iki 4 mėn. Tik dėdami citrinas į šaldytuvą ar šaldiklį, įdėkite jas į maišelį, kad neišdžiūtų;
- populiariausios citrinų veislės – 'Eureka', 'Primofiori', 'Verna';
- jei norite iš citrinų išspausti kuo daugiau sulčių, prieš tai jas panardinkite kelioms minutėms į karštą vandenį;
- norite visada po ranka turėti šviežių citrinų sulčių? Išspauskite sultis į formeles ledo kubeliams šaldyti ir užšaldykite. Reikiamą kiekį vartojimui greitai atitirpinsite.
Sveikuoliška citrinų ir imbierų arbata
Jei šventiniu periodu neišvengsite persivalgymo, rekomenduojame išbandyti šią detoksikuojančią arbatą.
Reikės:
- 1 šaukštelio tarkuoto imbiero,
- 1 šaukštelio ciberžolių miltelių,
- stiklinės šilto vandens,
- 1 citrinos sulčių.
Visus ingredientus sumaišykite. Kad pajustumėte geriausius rezultatus, arbatą reguliariai vartokite bent savaitę. Skanaus!
P. S. Ar žinojote, kad imbiero šaknies odelę labai lengvai nulupsite, jei tai darysite šaukšteliu?