„Michelin“ įvertintuose restoranuose dirbusi šefė, šou „Top Chef“ žvaigždė amerikietė Nyesha Arrington pasidalijo patarimais, kaip paruošti nepriekaištingą kiaušinienę, o taip pat išdavė pagrindinį ingredientą, kurį ji naudoja norėdama išgauti kreminę kiaušinienės tekstūrą.
Dubenyje suplakusi kiaušinius ji masę perkošia per sietelį – taip atsikrato baltymų dalių, kurios neištirpsta kiaušinienėje ir iškepusios virsta gumulėliais. Kiaušinių masę perkošus patiekalo tekstūra būna tolygesnė, primenanti kremą.
Kiti šefės patarimai – keptuvė neturi būti labai karšta, o pačios kiaušinienės geriau visai nejudinti – leisti jai kepti lėtai ir ramiai.
Tad iki vidutinio karščio įkaitinusi keptuvę N.Arrington supila į ją kiaušinių masę, beria šiek tiek druskos, paryškinančios kiaušinių skonį. O tada virtuvės šefė įpila mažytį šlakelį grietinėlės ir lengvai sumaišo su kiaušiniais. Grietinėlė patiekalui suteikia kreminės tekstūros.
O tuomet, pasak jos, reikia „labai, labai, labai sumažinti ugnį.“ Ir nemaišyti!
„Man patinka, kai kiaušinienė būna vientisa, o ne sukritusi gabalais“, - aiškina N.Arrington.
Viena svarbiausių taisyklių – neperkepti kiaušinienės, kad ji nebūtų lyg guminė.
Kaitrą šefė išjungia tuomet, kai kiaušinienė nėra visiškai iškepusi – likusį darbą už viryklę padaro šiluma, sklindanti nuo keptuvės.
O jau po to lieka patiekti pusryčius pagal jūsų skonį – su daržovėmis, žalumynais, duona ar skrebučiu.
Tad išbandykite šefės patarimus, ir galbūt kitaip keptos kiaušinienės nebenorėsite.
Parengta pagal mashed.com