Kad ir balandėliai – daugelio pamėgtas patiekalas. Idealūs balandėliai – tai sultingas ir aromatingas mėsos įdaras minkštuose kopūstų lapuose, kurio skonį pabrėžia prie jo derantis padažas.
Balandėlių ruošimo ypatumų yra gausybė – tereikia tik išbandyti ir atsirinkti tai, kas labiausiai tinka ir patinka jums.
Šį kartą siūlome paprastą gudrybę, kaip juos paversti dar skanesniais – tereikės atlikti vieną papildomą veiksmą prieš dedant juos į puodą ar troškintuvą. Žinoma, tai atims šiek tiek daugiau laiko, tačiau patikėkite – rezultatas to vertas.
Kaip žinia, dvi svarbiausios balandėlių sudedamosios dalys – faršas ir kopūstlapiai. Paruoškite įdarą su daržovėmis ar ryžiais ir prieskoniais, dėkite į kopūstalpį ir suvyniokite.
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite paruoštus balandėlius. Apkepkite, kol lengvai paruduos, iš visų pusių, o tuomet sudėkite į troškintuvą ar puodą.
Kodėl reikia taip padaryti? Skrudinami kopūstai įgauna originalaus skonio, nes juose esantis cukrus virsta karamele, o tai troškinamam patiekalui suteikia sodraus ir originalaus skonio.
Galbūt patyrusioms šeimininkėms tai ir ne naujiena, tačiau pradedantiesiems tai žinoti tikrai pravers – ir tradiciniai balandėliai taps vienu mėgstamiausiu šeimos patiekalu.