Jeigu norite tikrai puikių ryžių, pasinaudokite televizijos žvaigždės, laidų autorės Marthos Stewart patarimais – paprasta, kaip dukart du.
Štai kaip ryžius ruošia amerikiečių pamėgta gero maisto žinovė.
M.Stewart prisipažino, kad visada stengiasi rinktis ekologiškus ryžius, o juos ruošiant prireikia tik svogūnų, alyvuogių aliejaus ir vandens.
Jos pirmasis svarbus patarimas – verdant ryžiams, puode turi likti erdvės, tad rinkitės ne patį mažiausią.
„Pirmiausia aš puode alyvuogių aliejuje pakepinu svogūnus“, – M.Stewart cituoja „Insider“. „Jei norite, galite pridėti česnako skiltelę – aš jo nemėgstu, tad nededu“, – pridūrė maisto žinovė.
Nuplovusi ryžius, kad pasišalintų krakmolas, M.Stewart juos pakepina svogūnų mišinyje, kol ryžiai tampa skaidrūs.
Tuo metu atskirame inde užverda vandenį ryžiams virti. „Dvi dalys vandens ir viena dalis ryžių – toks turi būti santykis“, – sakė ji.
Pirmiau ji supila pusę vandens, išmaišo ryžius, o vandeniui vėl užvirus, supila likusią dalį.
„Įverkite druskos, uždenkite puodą ir palikite ant vidutinės ugnies, kol ryžiai sugers visą vandenį ir išvirs. Kelios ar keliolika minučių – ir turėsite tikrai skanius purius ryžius“, – patikino žinoma šefė.
Išbandykite ir jūs!
Parengta pagal „Insider“