Tačiau svogūnų ruošimo procesas tiesiogine prasme pareikalauja ašarų. Taip nutinka todėl, kad pjaustant svogūną į orą išsiskiria sieros junginiai, kurie dirgina akis.
Tačiau verkti visai nebūtina.
Internete galima rasti ne vieną patarimą, kaip supjaustyti svogūną be ašarų. Vieni iš jų gana keisti – pavyzdžiui, pasisemti į burną vandens, kiti – pakankamai racionalūs ir veiksmingi.
Šiandien vienu tokių ir pasidalinsime. Jį išpopuliarino ameriketė šefė, ne vienos kulinarinės knygos ir laidos autorė Martha Stewart ir, pasirodo, negali būti nieko paprasčiau.
Pjaustymo lentelę pasidėkite arčiau dujinės viryklės, uždekite ugnį, o jeigu jūsų viryklė – elektrinė, šalia pasidėkite uždegtą žvakę. Ir ramiai pjaustykite svogūnus. Manoma, kad ugnis sudegina iš svogūno sklindančius akis dirginančius junginius.
Jei ketinate tai išbandyti namuose, M.Stewart pataria įsitikinti, kad paviršius, ant kurio dėsite pjaustymo lentelę, būtų tvirtas, stabilus, ne per arti liepsnos.
Beje, žinoma šefė turi dar keletą gudrybių, kai pjaustyti svogūnus. Pasak jos, puikiai gelbsti ir tai, jei svogūnus laikysite šaldytuve ar prieš pjaustymą 15-20 minučių palaikysite šaldiklyje, nes atšalę jie išskiria mažiau dirginančių medžiagų.
Taigi, kai kitą kartą ruošiant valgį prireiks svogūnų, užkurkite viryklę arba uždekite žvakę. Jei tai padeda virtuvės deivei M.Stewart, tikrai padės ir jums.
Parengta pagal „Insider“