Atšilus orams šviežių prieskoninių žolelių, salotų ir jų mišinių poreikis gerokai išauga. O šie produktai, ypač prieskoninės žolelės, reikalauja tinkamų laikymo sąlygų.
„Jei laikysite žoleles per šiltai ar vėsiai, jos pradės vysti. Svarbu ir tai, kokioje pakuotėje perkate žoleles.
Rekomenduojame rinktis su daugkartinio atidarymo (angl. reclose) lipduku – žolelės ilgiau išliks ilgiau šviežios nei paprastoje plastikinėje pakuotėje be lipduko. Pakuotę be lipduko klientai tiesiog prakerpa, o tada žolelės gauna daugiau oro ir greičiau sudžiūsta“, – pasakoja UAB „Augma“ rinkodaros vadovė Monika Kubiliūtė.
Ji pasidalijo keliais naudingais patarimais, kaip namuose kuo ilgiau išlaikyti šviežias prieskonines žoleles ir salotas.
- Optimali temperatūra salotoms, jų mišiniams, prieskoninėms žolelėms – 1-4 laipsniai šilumos. Stenkitės išlaikyti vienodą temperatūrą tiek žolelėms, tiek salotoms. Temperatūriniai pokyčiai sutrumpina tiek žolelių, tiek salotų galiojimo trukmę, pakuotėse susidaro kondensatas, kuris gali paskatinti prekių gedimą.
- Tačiau bazilikus reikėtų laikyti 12-16 laipsnių temperatūroje: laikant per žemoje temperatūroje baziliko lapai pradeda juoduoti.
- Salotas sudėkite į sandarų indą: jį išklokite drėgnu popieriniu rankšluosčiu, sudėkite gražgarstes, špinatus ar kitas salotas, užklokite antru sluoksniu popierinio rankšluosčio. Nesuvytusios salotos išsilaikys daugiau nei savaitę.
- Toks pat patarimas galioja ir prieskoninėms žolelėms: suvyniojus jas į drėgną popierinį rankšluostį, šaldytuve galite laikyti net iki kelių savaičių. Drėgmė ir tinkama temperatūra padės išlaikyti žolelių šviežumą.
- Liko šviežių prieskoninių žolelių ar svogūnų laiškų, kurių greitu metu nesuvartosite? Susmulkinkite, sudėkite į indelį ar maišelį ir užšaldykite.
Sočios, sveikos ir greitai paruošiamos brokolių salotos
Reikės:
- 1 brokolio
- 1 avokado
- 200 g špinatų
- 3 v. š. džiovintų spanguolių
- 3 v. š. lukštentų saulėgrąžų
- saujelės šilauogių
- trupučio fetos sūrio
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
Brokolį nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti atvėsti. Nupjaustyti visus brokolio žiedynus ir juos susmulkinti, taip pat supjaustyti avokadą.
Į dubenį sudėti špinatus, suberti spanguoles, smulkintą brokolį, avokadą, saujelę šilauogių ir saulėgrąžas. Uždėti šiek tiek rankomis trupinto fetos sūrio ir salotas pagardinti alyvuogių aliejumi. Skanaus!