Nieko panašaus. Išsikepti nuodėmingai gardžių bulvyčių lengvai galite ir jūs – neprireiks nei gruzdintuvės, nei didelio aliejaus kiekio. Šią užduotį lengvai atliksite turėdami orkaitę.
Keptų traškių bulvyčių paslaptį atskleidė amerikietis šefas, kulinarinių knygų autorius Davidas Lebovitzas.
Paryžiuje apsigyvenusį virtuvės virtuozą nuvylė tai, kad net ir restoranuose ne visur patiekiamos tinkamai iškeptos traškios bulvytės, todėl ėmė jas kepti namuose – bandė tol, kol atrado geriausią būdą.
D.Lebovitzas pritaikė keletą gudrybių, dėl kurių bulvytės buvo itin traškios: nuskustas ir supjaustytas bulves jis valandą palaikė labai šaltame šiek tiek pasūdytame vandenyje. Kad vanduo ilgiau liktų šaltas, į jį įmetė ledukų.
Po to bulvytes labai gerai nusausino – neturi likti nė lašelio vandens – apšlakstė aliejumi ir apibarstė druska, prieskoninėmis žolelėmis.
Viską sumaišė rankomis ir paskleidė ant skardos vienu sluoksniu.
Skardą dėjo į 200 laipsnių orkaitę ir kepė 45-50 minučių, kartkartėmis bulves pavartydamas.
Iškepusios bulvės nebuvo prisigėrusios riebalų, traškios ir gardžios.
Išbandykite – gal šis metodas patiks ir jums.