Mat šaltoje aplinkoje dingsta jų skonis, keičiasi jų struktūra, jie pradeda greičiau gesti.
Pomidorai
Tyrimai parodė, kad pomidorams pasiekus žemesnę nei 12 laipsnių temperatūrą, gali pasikeisti jų skonis.
Kad pomidorais galėtumėte mėgautis ilgiau, svarbu juos laikyti aukštesnėje nei 12 laipsnių temperatūroje ir atokiau nuo etileną išskiriančių produktų, tokių, kaip bananai, apelsinai ir obuoliai.
Žinomas britų virtuvės šefas Jamie Oliveris taip pat teigia, kad pomidorai turėtų būti laikomi kambario temperatūroje, kitaip gali pasikeisti jų tekstūra, jie gali prarasti skonį ir pasidaryti šiek tiek „miltiniai“.
Svogūninės daržovės
Svogūnų galvas ir česnakus geriausia laikyti tamsioje, sausoje vietoje – šaldytuve jie gali greičiau supūti. Mat šaldytuve jie gali sugerti drėgmę, dėl to prasideda rūgimo procesai, svogūnai ar česnakai pakeičia skonį ir kvapą.
Tačiau yra ir išimčių: perpjautą svogūną ar česnaką kaip tik reikėtų laikyti šaldytuve sandariame inde.
Duona
Duona yra dar vienas produktas, kurio nereikėtų laikyti šaldytuve, nes ji greičiau pasens.
Geriausia laikyti duoną popieriniame maišelyje, duoninėje ar kitame sandariame inde.
O norint išsaugoti duoną ilgesnį laiką, ją galima užšaldyti.
Medus ir riešutų sviestas
Medus unikalus tuo, kad tai vienas iš retų maisto produktų, kuris niekada negenda, nes jame yra medžiagų, kurios trukdo daugintis bakterijoms. Todėl nėra jokio poreikio laikyti medaus šaldytuve, tuo labiau, kad ten jis sukietėja.
Panašiai kaip ir medus, šaldytuve sukiestės ir žemės riešutų sviestas, todėl bus sunku jį užtepti ant duonos.
Kavos pupelės ir malta kava
Šaldytuve neturėtų būti laikomos nei maltos, nei sveikos kavos pupelės, mat jos sugeria drėgmę ir kvapus iš aplinkos.
Ekspertai pataria laikyti pupeles hermetiškame inde tamsioje vietoje – atokiau nuo saulės šviesos, šilumos ir garų.
Prieskoninės žolelės
Tam tikras prieskonines žoleles, įskaitant kalendras ir mėtas, geriausia laikyti sandariame inde, suvyniotas į sugeriamąjį popierių.
Tuo metu bazilikus ir petražoles geriau laikyti pamerktus ir padėtus vėsioje vietoje, bet ne šaldytuve, nes ten jos greičiau nuvys.
Aliejai ir padažai
Nėra vienos taisyklės, tinkančios visiems aliejams ar padažams. Vienus reikėtų laikyti šaldytuve, o kitus – kambario temperatūroje.
Riešutų ir įvairių sėklų aliejus geriausia laikyti šaldytuve, nes jie labiau linkę oksiduotis.
Tuo metu kokosų aliejus sukietėja, kai yra laikomas žemesnėje nei 24 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kai kurie padažai taip pat turėtų būti laikomi šaldytuve, kaip nurodyta produkto etiketėje, o kitus galima laikyti sandėliuke.
Karštas maistas
Taip pat svarbu nedėti karšto maisto ar jo likučių į šaldytuvą, nes tai gali paveikti kitus produktus.
Prieš dėdami į šaldytuvą įsitikinkite, kad maistas atvėso.
Parengta pagal „Daily Mail“