Šaldytos daržovės patiekalams: tikrai verta skirti laiko joms paruošti

2020 m. rugpjūčio 15 d. 17:24
„Oditėlės blogas“
Receptas
Šiuo įrašu noriu pasidalinti idėjomis, kaip galima padarius didesnį apsipirkimą, užsišaldyti daržovių ir naudoti jas, esant poreikiui, ilgesnį laiką. Tai itin patogu ir tada, kai nespėjate daržovių sunaudoti šviežių ir jos pradeda „vysti“ arba gaunate lauktuvių šių gėrybių iš gerų žmonių.
Daugiau nuotraukų (7)
Vasaros laikotarpiu galite užšaldyti daug naminių daržovių ir mėgautis jomis žiema, todėl investuoti laiko į pasiruošimą tikrai verta.
Pagrindiniai triukai:
  • visos daržovės turi būti kruopščiai nuplautos ir kiek įmanoma nusausintos;
  • naudokite šaldymui skirtus maišelius ir geriausiai užspaudžiamus ar užtraukiamus;
  • daržoves galite šaldyti tam tikromis porcijomis arba iš karto didesniais kiekiais;
  • galite vakuumuoti, jei turite tam skirtą aparatą;
Paprastai pievagrybių neplaunu (nebent jie būna labai žemėti), o tik popieriniu rankšluosčiu švelniai nuvalau nešvarumus. Jei grybai bus jau šiek tiek „pastovėję“, tuomet juos nulupkite.
  • Supjaustymo būdai yra įvairūs: pilnais ar pusiau griežinėliais, ketvirčiais ar tiesiog nepjaustant, jei jie yra mažiukai.
  • Panaudojimo būdai: troškiniams, apkepams, picai, karštiems sumuštiniams ir pan.
Toliau cukinijos ir paprikos, kurias galite šaldyti padarydami iš jų mišinį ar atskiromis rūšimis. Taip pat drąsiai galite šaldyti ir moliūgą, nes tikrai suksite galvą, kai gausite vos pakeliamą šią daržovę.
  • Supjaustymo būdai yra įvairūs: pilnais ar pusiau griežinėliais, nedideliais kubeliais, šiaudeliais, tarkuoti per burokinę tarką.
  • Panaudojimo būdai: troškiniams, apkepams, padažams, blyneliams ir pan.
Porą būtinai perpjaukite išilgai ir gerai išplaukite, nes jame „mėgsta“ slėptis žemės. Sudėkite ant rankšluosčio ir palikite nudžiūti.
  • Supjaustymo būdai yra įvairūs: pilnais ar pusiau griežinėliais, nedideliais kubeliais.
  • Panaudojimo būdai: troškiniams, apkepams, padažams ir pan.
Ir galiausiai agurkai – taip, taip. Šią daržovę pasirodo irgi galima tokiu būdu paruošti.
  • Supjaustymo būdai yra įvairūs: pilnais ar pusiau griežinėliais, nedideliais kubeliais (jei labai smulkios sėklos, galite jas išimti), tarkuotus per burokinę tarką (sudėkite į smulkų kiaurasamtį, kad nuvarvėtų skystis).
  • Panaudojimo būdai: salotomos, šaltibarščiams, tzatziki padažui (tarkuoti) ir pan.
P. S. Atšildyti jų nereikia, tiesiog iš karto dėkite į patiekalą.
Šaldiklyje taip pat turiu nuolat užšaldytų prieskoninių žolelių.
Jas nuplaukite ir palikite nudžiūti, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į maišelius.
Rūšys yra šios:
  • krapai;
  • petražolės;
  • laiškiniai svogūnai ir česnakai;
  • rozmarinai;
  • čiobreliai;
  • šalavijo lapeliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.