Tačiau išspausti citrinos sultis ne visuomet būna lengva.
Pasirodo, yra ne vienas būdas, ne tik palengvinantis šį darbą, bet ir priverčiantis išspausti maksimalų citrinų arba žaliųjų citrinų sulčių kiekį!
Vienas paprasčiausių būdų – citriną dėkite ant darbastalio ar pjaustymo lentelės ir, lengvai prispaudę ranka, pavoliokite pirmyn atgal – dėl to atsipalaiduoja, sutrūkinėja vaisiaus minkštime esančios sienelės, ir jis atiduoda daugiau sulčių. Po to paprasčiausiai išspauskite sultis ranka arba specialiu prietaisu.
Kitas metodas, kuriuo dalijasi virtuvės triukų žinovai, – prieš spausdami sultis palaikykite citriną mikrobangų krosnelėje. Pirmiausia keliose vietose subadykite citrinos žievelę, dėkite vaisių į krosnelę ir pašildykite 20 sekundžių.
Šis triukas iš tikrųjų veiksmingas – ir tai parodė eksperimentas, palyginęs sulčių kiekį, išspaustą iš pašildytos ir nešildytos citrinos. Pirmuoju atveju buvo išspausta beveik 50 ml, antruoju – maždaug 30 ml sulčių.
Ir dar vienas labai paprastas būdas – perpjaukite citriną ne skersai, o išilgai ir išspauskite sultis rankine sulčiaspaude – prietaiso danteliai pasieks daugiau vaisiaus, ir turėsite daugiau sulčių.
Išbandykite šiuos metodus, kai kitą kartą prireiks citrinų sulčių ir atraskite sau priimtiniausią!