Kaip juos paruošti žiemai, jeigu šiomis daržo ar šiltnamio dovanomis norime mėgautis ir šaltuoju metu?
Šeimininkės žino gausybę būdų – vienos krapus šaldo, kitos sūdo, trečios džiovina.
Kaunietė Jadvyga su mumis pasidalijo savo išbandytu metodu. „Galbūt kai kam tai ne naujiena, tačiau aš pernai išbandžiau būtent šį metodą, ir man patiko“, – teigė moteris.
Jos teigimu, 300 g krapų reikia maždaug 100 g rupios druskos ir kelių sandariai uždaromų, užspaudžiamų maišelių.
Kad krapai ir žiemą būtų itin kvapūs, naudokite ką tik nuskintus krapus maždaug 15 cm ilgio koteliais, ne ilgesnius. „Peraugę krapai nebeturi daug kvapo“, – pastebėjo Jadvyga.
Krapus nuplaukite, nukratykite vandenį, išdėliokite ant rankšluosčio ir leiskite gerai nudžiūti.
Krapų šakeles nuskabykite nuo kotelių, sudėkite į dubenį. Apibarstykite druska ir švelniai išmaišykite – jokiu būdu negniaužykite krapų.
Dėkite krapus į maišelius, šiek tiek paspauskite, kad išeitų oras, ir uždarykite. Krapų sugrūsti nereikia.
Dėkite į šaldiklį.
Norėdami pagardinti valgį papurtykite maišelį – druska nubyrės į dugną. Paimkite tiek krapų, kiek reikia ir vėl sandariai uždarykite maišelį.
Taip paruošti krapai, pasak Jadvygos, tinka ir sriubai, ir antriesiems patiekalams, ir salotoms gardinti.