Tačiau nors ir žinodami tai, daugybė žmonių vengia valgyti ankštines daržovės dėl visiems gerai žinomo nepageidaujamo poveikio: pilvo pūtimo.
Pupelės ir kiti ankštiniai sukelia vidurių pūtimą, nes jose yra cukraus, kurio mūsų organizmas negali suskaidyti. Kai ši nesuskaidyta medžiaga pasiekia storąją žarną, ją apdoroja joje esančios bakterijos, sukeldamos dujas ir pūtimą.
Tačiau, kaip rašo evewoman.co.ke, šių bėdų nesukelia tinkamai paruoštos pupeles, pupos ar žirniai. Tereikia žinoti keletą dalykų, kurie sustabdys dujų gamybą.
Taigi, kaip paruošti pupeles, kad galėtume valgyti nesibaimindami nemalonaus poveikio?
Štai keletas būdų:
- jeigu ruošiate sausas pupeles, prieš virdami išmirkykite vandenyje mažiausiai 8 valandas;
- į vandenį, kuriame verda pupelės, įbertas žiupsnelis sodos ne tik sumažins dujų susidarymą, bet ir paspartins virimą – pupelės išvirs daug greičiau;
- dujų susidarymas ir pilvo pūtimas gerokai sumažės, jeigu į puodą, kuriame verdate pupeles, įbersite arbatinį šaukštelį pankolių sėklų;
- dar vienas puikus būdas, saugantis nuo šių nemalonių problemų – pupeles virkite su keliomis morkomis.
Išbandykite šiuos patarimus – ir pamatysite, kad tikrai neverta atsisakyti tokio naudingo produkto.