„Shareably“ išvardijo dar keletą patiekalų, kurių skonį ir tekstūrą pagerins vos šaukštas ar keletas majonezo.
1. Miltų kepiniai
Dėkite šiek tiek majonezo į įvairiausių kepinių tešlą, ir ne tik pikantiškų – šaukštas majonezo nepamaišys net keksui, saldžiam pyragui, sausainiams ar biskvitams.
Mes visi žinome, kad daugelio kepinių sudėtyje yra kiaušinių ir aliejaus ar kitų riebalų – jie „suriša“ tešlą ir suteikia kepiniams drėgmės.
Tiek kiaušinių, tiek aliejaus yra majoneze. Įdėjus jo į minkštą tešlą, ji bus nuostabiai puri ir drėgna, o trapi tešla dėl majonezo bus švelnesnė ir dar trapesnė. Kartu tai suteiks papildomų natų kepinių skoniui. Ir būkite ramūs – majonezo skonio tikrai nesijaus.
2. Kepsneliai
Vienas iš svarbių dalykų, susijusių su majonezu, yra tai, kad jis susideda iš ingredientų, kurie naudojami tūkstančiams patiekalų.
Štai kepdami paukštienos ar kitos mėsos kepsnelius įprastai nardiname juos į miltus, tada – į kiaušinius, galiausiai – į džiūvėsėlius. Turėdami majonezo pirmuosius du žingsnius galime praleisti.
Paprasčiausiai mėsos gabaliukus suvilgykite majoneze, tada – džiūvėsėliuose. Jie lengvai prilips prie mėsos sudarydami plutelę. Kepkite kepsnelius kaip įprastai.
3. Bulvių košė
Trindami bulvių košę pabandykite dalį sviesto pakeisti šaukštu ar dviem majonezo – košė bus labiau kreminė, purios ir drėgnos konsistencijos, o taip pat skaniai kvepės.
4. Grilyje ruoštas maistas
Kad kepsninėje kepama lašiša ar upėtakis nepriliptų prie grotelių, patepkite žuvį majonezu – jo sudėtyje yra riebalų, kurie neleis ne tik prikepti, bet ir subyrėti žuviai.
Taip pat majonezas tinka ir kiaulienai marinuoti. Švelnus marinatas pavers mėsą minkšta ir sultinga, kepama ji nepridegs ir neišdžius. Tik mėsa, žinoma, neturi plaukti majoneze – užtenka kelių šaukštų.
5. Kepta višta
Ar jūs kada nors stovėjote prie orkaitės ir nekantraudami stebėjote kepamą vištą – kada gi ji pagaliau apskrus? Jums niekada neteks to patirti, jeigu turėsite šaukštą ar du majonezo.
Ištrynus majonezu kalakutieną, vištieną ar kitą kepamą naminį paukštį riebalai ir aliejai pasklis ir karmelizuosis, suteikdami gražią rudą spalvą.
6. Omletas
Galbūt jūs esate įsitikinę, kad jau žinote geriausią omleto receptą, bet išbandę omletą su majonezu galite suprasti, kad klydote.
Net ekspertai sutinka su tuo! Amerikietis šefas Altonas Brownas prisiekia, kad naudojant majonezą gaunama tobula kreminė omleto tekstūra. Savo knygoje „EveryDayCook“ A.Brownas sako, kad šaukštu majonezo pakeitus vandenį ar pieną, tai omletui suteikia ypatingo purumo ir drėgmės.
Kepkite virš lėtos ugnies uždengę keptuvės dangtį.
7. Blynai
Jeigu majonezas tinka saldiems kepiniams, tai blynams – tuo labiau. Yra gausybė blynų receptų, kuriems gaminti naudojamas majonezas. Pats paprasčiausias – į tešlą dėti porą šaukštų majonezą ar naudoti jį vietoje kefyro.