Skaniai paruošti vištos krūtinėlę gali visi, ir tai priklauso ne nuo talento ar sėkmės. Tereikia žinoti keletą paslapčių, kurios ir nulems didžiulį skonio skirtumą.
Pamirkykite
Švelni vištienos mėsa greitai netenka drėgmės, ypač greitai sausėja krūtinėlė. Prieš gamindami užpilkite krūtinėlę stikline sūdyto vandens ir palaikykite bent 15 minučių – iš jos paruošus patiekalą mėsa bus daug sultingesnė.
Daugiau riebalų
Daugiau prieskonių
Prieskoniai taip pat taps apsauginiu sluoksniu, neleidžiančiu ištekėti sultims iš mėsos, o kartu suteiks nepakartojamą aromatą. Krūtinėlei tinka daugybė prieskonių – česnakai, čiobreliai, rozmarinai, raudonėliai, kmynai, paprika, ciberžolė, įvairiausi pipirai ir kiti prieskoniai.
Greitai ir kaitriai
Labai svarbus ir kepimo laikas. Paprastai krūtinėlė 180-200 laipsnių orkaitėje kepama apie 40 minučių. Mėsa bus kur kas švelnesnio skonio ir sultingesnė, jei bus kepama trumpiau, bet aukštesnėje temperatūroje – svarbu, kad iškepusios krūtinėlės vidinė temperatūra pasiektų 72-74 laipsnius, tuomet ji bus paruošta valgyti.
Kantrybė
Jeigu ką tik išjungėte orkaitę ir padėjote krūtinėlę ant stalo, dar neskubėkite pjaustyti. Uždenkite ją folijos lakštu ir palaikykite 10 minučių. Per tą laiką sultys pasiskirstys, mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė.
Kiekviena tokia smulkmena priartina jus prie kulinarinės tobulybės. Prisiminkite šias paprastas taisykles ir pasidalinkite jomis su kitais.