Virdami makaronus nedarykite klaidos, kurią daro daugelis

2019 m. kovo 7 d. 11:23
Lrytas.lt
Makaronai yra vienas iš paprasčiausiai ir greičiausiai paruošiamų produktų. Jums nereikia būti patyrusiu virėju, kad galėtumėte jų išsivirti ir pagardinti padažu. Tačiau neapsigaukite – kai kurie ruošdami šį patiekalą daro keletą klaidų.
Daugiau nuotraukų (1)
Mes visi esame išbandę patarimą – kad virdami makaronai nesuliptų, į verdantį vandenį įberti druskos ir įpilti šiek tiek aliejaus.
Kažkas tikriausiai išmokė šios „gudrybės“ arba kur nors perskaitėte apie tai, bet per daug neapgalvojote paties proceso.
Įpildami į verdančius makaronus aliejaus iš tiesų galite sugadinti patiekalą.
Juk dar mokykloje mokėmės, kad aliejus nesimaišo su vandeniu. Maišant abu skysčius jie atsiskiria vienas nuo kito – aliejus lieka paviršiuje.
Taigi, didžioji dalis aliejaus, plūduriuojančio vandens paviršiuje, pateks ant makaronų, kai juos išgriebsite iš vandens. Patiekalas taps riebus, o padažas neprikibs prie makaronų.
Svarbiausia taisyklė norint viso to išvengti – naudoti 3 l vandens 250 g makaronų ir vis pamaišyti, kol jie verda.
Kita klaida, kurią dažnas daro – norint nukošti makaronus, vanduo supilamas į kriauklę.
Vanduo, kuriame virė makaronai, gali padėti sukurti puikios konsistencijos padažą šiam patiekalui.
Į padažą įpylus šiek tiek makaronų vandens, jis sutirštės, tad nereikės įberti papildomai miltų ar krakmolo. Tai populiari virėjų technika, kuri naudojama dešimtmečius.
Parengta pagal „Shared“.
makaronaialiejus^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.