Mes visi esame išbandę patarimą – kad virdami makaronai nesuliptų, į verdantį vandenį įberti druskos ir įpilti šiek tiek aliejaus.
Kažkas tikriausiai išmokė šios „gudrybės“ arba kur nors perskaitėte apie tai, bet per daug neapgalvojote paties proceso.
Įpildami į verdančius makaronus aliejaus iš tiesų galite sugadinti patiekalą.
Juk dar mokykloje mokėmės, kad aliejus nesimaišo su vandeniu. Maišant abu skysčius jie atsiskiria vienas nuo kito – aliejus lieka paviršiuje.
Taigi, didžioji dalis aliejaus, plūduriuojančio vandens paviršiuje, pateks ant makaronų, kai juos išgriebsite iš vandens. Patiekalas taps riebus, o padažas neprikibs prie makaronų.
Svarbiausia taisyklė norint viso to išvengti – naudoti 3 l vandens 250 g makaronų ir vis pamaišyti, kol jie verda.
Kita klaida, kurią dažnas daro – norint nukošti makaronus, vanduo supilamas į kriauklę.
Vanduo, kuriame virė makaronai, gali padėti sukurti puikios konsistencijos padažą šiam patiekalui.
Į padažą įpylus šiek tiek makaronų vandens, jis sutirštės, tad nereikės įberti papildomai miltų ar krakmolo. Tai populiari virėjų technika, kuri naudojama dešimtmečius.
Parengta pagal „Shared“.