„Pirktinio majonezo nevalgome jau daug metų. Kai išbandžiau vienoje knygoje rastą receptą, mūsų virtuvę ir simpatijas užkariavo naminis majonezas. Neriebus, lengvai ir greitai pagaminamas – vos per 5 minutes“, – tikina Vilija.
Dalijamės išbandytu naminio majonezo receptu.
Naminis majonezas
Reikės:
- 3 žalių kiaušinių trynių,
- 1 a. š. garstyčių (ne miltelių, o įprastų garstyčių),
- apie 300 ml neutralaus skonio ir kvapo aliejaus (kiekį nulems trynių dydis – jeigu jie dideli, aliejaus gali prireikti daugiau),
- 100 ml grietinės,
- 100 ml graikinio jogurto,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio cukraus,
- 2-3 a. š. citrinos sulčių arba acto,
- prieskonių pagal skonį – česnakų, aitriosios paprikos, kario, žolelių ir pan.
Kaip gaminti
Trynius sudėkite į plaktuvo indą, dėkite garstyčias, žiupsnį cukraus. Plakite plaktuvu ir po truputį pilkite aliejų. Plakite, kol masė ims tirštėti.
Pilkite citrinų sultis arba actą. Plakite toliau, kol masė šiek tiek pabals. Galiausiai dėkite grietinę ir jogurtą, išplakite, paskaninkite druska, kitais prieskoniais.
Iš nurodyto produktų kiekio išeina apie 500 ml majonezo.
Šaldytuve jį galite laikyti maždaug 3 savaites.