Teigiama, kad rinktis šaldytą žuvį – nėra blogas pasirinkimas, mat ji užšaldoma iškart po to, kai būna sugaunama ir užšaldoma labai žemoje temperatūroje, todėl praranda tik labai mažai vertingų medžiagų.
Tad jei dabar užsigeidėte žuvies, ši žinia turėjo jus pradžiuginti, vienintelis trūkumas –jūs privalote ją tinkamai atšildyti.
Kaip tai padaryti?
Žinoma, geriausia palaipsniui atšildyti žuvį šaldytuve, bet tam reikia nemažai laiko.
Internetinė svetainė epicurious.com atskleidė porą greitų žuvies atšildymo metodų, kuriems reikės folijos lakšto arba dubens su šiltu vandeniu.
Išimkite žuvį ar žuvies filė iš pakuotės ir padėkite ant lėkštės, kurioje paklotas folijos lakštas.
Folija sugeria šilumą iš aplinkos, tad žuvies filė atšils per pusvalandį, o visa žuvis – maždaug per valandą. Laiką nulems žuvies dydis ir storis. Kad žuvis atšiltų greičiau, kartkartėmis ją apverskite ir pašalinkite atitirpusius ledukus.
Kitam metodui reikės dubens ir šilto (bet ne karšto!) vandens. Dėkite žuvį į sandarų plastikinį maišelį (arba neišimkite iš pakuotės) ir palikite dubenyje 5 minutėms. Jei žuvis dideliame dubenyje kyla į paviršių, prispauskite ją prie dugno kitu dubeniu.
Tada ištraukite žuvį iš vandens ir patikrinkite, ar ji lengvai linksta. Jei ne, grąžinkite ją į vandenį dar kelioms minutėms. Kai tik žuvis bus atšildyta, galėsite gaminti.