Kempinėlėse veisiasi milijonai bakterijų, bet kad susirgtumėte, reikia nedaug – jei bent kelios jų pateks į jūsų maistą ir į burną, jums gali tekti pasigalynėti su infekcija.
Kaip nukenksminti kempinėles? Šiuo ir kitais patarimais dalijasi homefoodsafety.org
Kasdien pasirūpinkite tuo, kad kempinėlėje liktų kuo mažiau bakterijų – tai sumažins riziką užsikrėsti. Pats patikimiausias metodas, sunaikinantis 99 proc. bakterijų ir grybelių – minutę pakaitinti kempinėlę mikrobangų krosnelėje.
Taip pat ją galima pamirkyti baliklio ir vandens skiedinyje. Baliklyje yra chloro, nukenksminančio bakterijas. Tad jeigu chloro kvapas nekelia nemalonių jausmų, šis metodas taip pat tiks.
Nepamirškite išdžiovinti. Labai svarbu, kad panaudota kempinėlė išdžiūtų – jeigu paliksite ją drėgnoje vietoje, sudarysite puikią terpę mikroorganizmams daugintis.
Dažnai keiskite kempinėles. Nors kasdienė kempinėlės priežiūra padeda sumažinti riziką užsikrėsti maisto infekcija, nereikėtų kempinėlių naudoti mėnesių mėnesiais.
Jeigu kempinėlė skleidžia nemalonų kvapą – tuoj pat jos atsikratykite.
Dar vienas patarimas – nešluostykite kempinėle iš mėsos išsiskyrusių sulčių – geriau naudokite popierinį rankšluostį.