Gerų patarimų portalas „Kitchn“ siūlo keletą šaunių būdų, kur galima panaudoti obuolių žieveles.
Kai kurie jų tikrai nustebins.
Gaminkite tirštąjį kokteilį
Obuolių žievelėse yra daug skaidulų, todėl jokiu būdu jų neišmeskite. Vienas iš būdų jas panaudoti – dėti į tirštuosius kokteilius.
Užšaldykite žieveles mažomis porcijomis ir kas kartą gamindami kokteilį įmeskite jų į kokteilių trintuvą. Žarnynas jums už tai padėkos!
Praturtinkite avižų košę skaidulomis
Taip pat užšaldytas obuolių žieveles galite dėti į verdamą avižinių dribsnių košę ar nevirtą, tik pienu užpiltą avižinių dribsnių košę. Dėl gėresnės tekstūros žieveles galima sumalti ir užšaldyti ledukų formelėse.
Košė, praturtinta skaidulomis, bus dar draugiškesnė žarnynui!
Išsivirkite arbatos
Sudžiovinkite žieveles. O kai norėsite skanios arbatos, į prikaistuvį dėkite gerą saują obuolių žievelių, gabalėlį cinamono lazdelės ir pavirinkite 10 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite medaus.
Namai bus sklidini puikaus aromato, o jūs mėgausitės skania ir sveika arbata!
Pasigaminkite traškučių
Obuolių žieveles galima paversti sveikais ir skaniais traškučiais.
Suvilgykite žieveles neutralaus skonio aliejumi, įmaišykite šaukštą cukraus ir apibarstykite cinamonu.
Perkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę. Praėjus maždaug 12 minučių traukite skardą lauk ir atvėsinkite obuolių žieveles. Jas laikykite sandariame inde ir mėgaukitės, kai užsimanysite ko nors saldaus.
Išvalykite aliuminio indus
Teigiama, kad rūgštys, esančios obuolių žievelėse, padeda pašalinti dėmes ir nešvarumus nuo aliuminio puodų ar keptuvių paviršiaus.
Kaip tai padaryti? Dėkite žieveles į puodą užpilkite vandens ir pavirinkite maždaug 30 minučių.